Pantern klättrar i Allsvenskan

Malmö IK Pantern närmar sig toppen i Hockeyallsvenskan steg för steg. Efter 4–3 borta mot Västervik är Malmölaget ny tabellfyra efter att ha passerat just Västervik.

Pantern såg ut att gå mot en bekväm seger. 11.07 in i den första perioden satte Mattias Persson matchens första mål i powerplay och sex minuter senare utökade Oscar Nord ledningen efter en kontring i boxplay. Det var Panterns sjunde mål i numerärt underläge för säsongen.
3–0 skickade Martin Janohls in efter att ha tagit returen på ett eget skott.
Men då vaknade Västervik och började sätta Tex Williamsson i arbete. Panternmålvakten radade upp fina lägen, men fick kapitulera strax före den andra pausvilan när Pierre Gustavsson satte pucken lågt invid ena stolpen.
I den tredje perioden reducerade Victor Öhman efter 3.25 och hemmalaget fortsatte anstormningen med kvittering som följd efter 11.14 genom Victor Lindman.
Västervik vann skotten i den tredje perioden med 12–3 och totalt med 37–20, men det var Pantern som fick sista ordet. Matchhjälte blev Kim Johansson efter kontring med mindre än tre minuter kvar, där Axel Wemmenborn sköt och lagkaptenen vispade in returen.

×