Lund får en egen visselblåsare

LUND Kommunstyrelsen beslöt på onsdagskvällen att inrätta en tjänst som visselblåsare samt att verka för att Tvedöra blir kommunal badplats.
Allianspartierna lovade också, genom en reservation, att verksamheten i Stenkrossen, det provisoriska kulturhuset i södra Lund, ska få fortsätta.

Bakgrunden var en rad medborgarförslag om att bevara Stenkrossen.
Dock kommer det att byggas bostäder på fastigheten som bestämts, uppger Christer Wallin (M), kommunalråd.
– Det är viktigt för att vi ska kunna nå bostadsmålen. Men vi uppskattar verksamheten i Stenkrossen. Den ska vara kvar. Det kommer att finnas andra lediga fastigheter dit den kan flytta, säger han.
Kommunstyrelsen beslutade att fortsätta arbetet för att sandtaget i Tvedöra ska bli en kommunal badplats. M och KD var emot, medan S, MP, C och V var för.
”Vi borde rimligtvis kunna hitta en lösning som Fortifikationsverket kan klara. Jag tvivlar på att ett sandtag fullt med vatten kan vara avgörande för Sveriges militära försvarsförmåga”, skriver Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande, i en kommentar till tidningen.
En ny kommunal tjänst som visselblåsare klubbades också igenom. Tjänsten ska lokaliseras hos en fristående uppdragstagare. Syftet är att kommunanställda ska kunna slå larm om allvarliga missförhållanden utan risk för repressalier.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×