Inomhus-KM avgjort i Sjöbo

FRIIDROTT

FK Athlet har traditionsenligt öppnat friidrottens tävlingssäsong i sydöstra Skåne med inomhus-KM i Färsingahallen i Sjöbo. I vanlig ordning tävlades det i höjdhopp, kulstötning och löpning 60 meter med klasser för både pojkar och flickor från nioårs- till seniorer.
Snabbast av alla på 60 meter sprang hemmaklubben Athlets Morgan Åkerblom, som vann P15-klassen på tiden 8,1 sekunder.
I höjd hoppade Athlets 15-årige Eli Karström, som vann herrseniorklassen, högst av tävlingens deltagare med 155 centimeter. I F15 vann Simrishamns AIF:s Johanna Persson på 146 cm. I F15-kulan var det hennes namne från Ystads IF, jämnåriga Johanna Persson, som stötte längst av alla på flicksidan med 7.92 meter. Morgan Åkerblom vann P15-kulan med en stöt på 8.01, längst av alla på den manliga sidan.
Färsingaspelen avslutades som brukligt med en rundstafett (tio deltagare i varje lag), där Ystads IF tog hem segern före FK Athlet. Linnea Nord, som i F13 vann både 60 meter och kula, var den som fick nöjet att springa med stafettpinnen över mållinjen.

×