Hubhult kan få sällskap av ett hotell. Ikea planerar för att bygga Hotell Hubhult med 160 rum intill företagets globala mötesplats i Svågertorp. 8Foto: Claes Hall

Ikea vill bygga hotell i Svågertorp

svågertorp Ikea planerar att bygga mer i Svågertorp. Intill företagets globala mötesplats Hubhult planerar man nu för ett Hotell Hubhult med 160 rum.

Bygglovsansökan lämnades in i veckan och visar en sex våningar hög byggnad med sammanlagt 160 rum och med trädgård och uterum i entréplanet. Arkitekt är precis som för Hubhult Dorte Mandrup.
Även om ansökan om bygglov är inlämnad är inga formella beslut fattade inom Ikea om att investera i hotellbyggnaden, betonar Anders Hall, vd för Ikea fastigheter.

Om det blir klartecken så ska hotellet i första hand fyllas av Ikeas egna medarbetare som besöker Hubhult.
– Det ska vara ett hotell för alla men det är klart att placeringen gör att väldigt många av våra medarbetare som besöker Hubhult kommer att ligga där,
Ikea ska inte själv driva hotellet utan kommer – om hotellplanerna förverkligas – att avtala med en operatör att driva det.

När kan hotellet stå klart om?
– Så fort som möjligt. Men i våra förfrågningsunderlag till byggentreprenörer så kommer vi att be dem att komma tillbaka med en tidplan som de tycker fungerar.
Ikea invigde i september 2015 sitt nya kontor/mötesplats i Svågertorp. I Hubhult arbetar drygt 1300 personer med globala supportfunktioner inom personal, kommunikation och hållbarhet. Men huset besöks dagligen av runt 200 Ikeamedarbetare från andra delar av världen.

Några månader tidigare köpte Ikea Sverige av kommunen 8 000 kvadratmeter mark intill för hotellet för en köpeskilling på 25,3 miljoner kronor.

Dagens fråga

Fick du din valda semesterperiod i år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×