Förföljda tjuvar rammade polisbil

HÖRBY/Höör Två tjuvar i 30-årsåldern greps efter en vild biljakt på småvägarna mellan Hörby och Höörs kommuner på måndagsmorgonen.
När tjuvarna märkte att de var förföljda försökte de pricka den efterföljande polisbilen med gods från sin senaste räd. När inte detta lyckades tvärnitade de med sin bil, och backade i full karriär in i polisbilens front.

Det började med att polisen fick ett larm om ett pågående inbrott i ett garage på Bäckstigen i Fulltofta vid 8.50-tiden på måndagsmorgonen.

Vittnet som hörde av sig till polisen berättade att det stod en okänd bil på uppfarten till hans hus, och att två män hade lämnat bilen och gått i riktning mot garaget. Den ena männen hade gömt sig bakom en häck vid garaget. Efter en stund hoppade männen in i bilen igen och lämnade platsen.
Polispatrullen mötte det misstänkta fordonet utanför Ludvigsborg, och signalerade till föraren att han skulle stanna. Men det brydde han sig inte om, utan fortsatte färden som om inget hade hänt.

Poliserna vände då om och tog upp jakten på de misstänkta männen. Biljakten gick i hög hastighet på småvägar i Ludvigsborgstrakten och vidare in i Höörs kommun, bland annat på Fädriftsvägen och Röingevägen.
Tjuvarna korsade även en gång- och cykelbana i vild karriär med sin bil, trots att det var halt på platsen, och körde förbi några fotgängare på en smal grusväg i hög hastighet.
De båda männen blev allt mer pressade och började kasta ut saker från bilen i ett försök att få stopp på den efterföljande polispatrullen. Enligt polisen kan det ha rört sig om stöldgods som de kastade ut från fordonet.

När de kom in på Sövrödsvägen tvärnitade föraren plötsligt och började backa i full karriär mot polisbilen. Polisbilen hann inte väja undan utan blev träffad i fronten.
Där tog biljakten slut. Poliserna klarade sig oskadda i krocken och rusade ut och grep föraren och passageraren i det andra fordonet.
De misstänkta männen är båda 34 år och hemmahörande i Eslövs- respektive Höörstrakten. De är kända av polisen sedan tidigare.
Vid husrannsakningarna hittades diverse gods som tros komma från stölder i trakten. Det kan också röra sig om gods som männen kommit över i samband med häleri, enligt polisen.

Männen anhölls senare på måndagen av åklagare. Föraren saknar körkort och var dessutom påverkad av narkotika under färden. Han misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, försök till våld mot tjänsteman, försök till stöld och häleri. Hans kumpan misstänks för försök till stöld och häleri.
Efter att ha förhörts beslutade åklagaren att släppa de båda 34-åriga männen på fri fot igen. Misstankarna mot dem kvarstår dock.

Dagens fråga

Känner du dig säker utomhus på kvällen?

Loading ... Loading ...
×