BK Pans Simon Erlandsson, här i röd trikå i en seriematch i Surbrunnsparken i Ystad mot Vinslövs Jonathan Wictorsson, kommer med största säkerhet att brottas för antingen Sveriges landslag eller ”Pressens lag” när denna klassiker återuppstår i september månad på Pan/Marsvinsholms hemmaseriematta i Ystad. Foto: Claes Hall/Arkiv

Förbundsstyrelsen nyfiken på Mif/Pan

BROTTNING Det är för segerchans i årets elitserie som Marsvinsholm/Pan på fredagskvällen brottas i Surbrunnsparken i Ystad. Den sydostskånska fusionen gästas av både Björnekulla BK från Åstorp och Bergania från Helsingborg.

– Styrelsen från Svenska Brottningsförbundet har aviserat sin ankomst. De har hört gott om våra parkarrangemang och vill se hur vi gör. Det är lite stort för oss, tycker Patrik Martinsson, tränare i Pan och matchcoach för serielaget.
Det är fjärde säsongen i rad som Marsvinsholms IF från Svarte och BK Pan från Sjöbo har ett gemensamt lag i elitserien. De två första åren blev Mif/Pan tvåa efter IK Sparta. I fjor valde Sparta att dra sig ur seriebrottningen. Då passade Mif/Pan på att vinna alla matcherna och därmed också hela elitserien.
I år satsar Mif/Pan på att försvara titeln.

Halvvägs mot slutet ligger laget tvåa, två poäng efter Bergania men två före både Björnekulla BK och BK Ore från Vinslöv.
– Vi är med i matchen igen, konstaterar Patrik Martinsson.
– Efter förlusten borta mot Bergania kändes det lite kört, men när Bergania överraskande föll mot Ore så fick vi en gratischans att vinna serien. Den ska vi ta.

Att Mif/Pan bjuder på ett dubbelarrangemang på fredagskvällen har att göra med att matchen mot Björnekulla, som var planerad att gå i december, sköts upp.
Med två matcher, den ena av dem en ren seriefinal, på schemat planerar Mif/Pan för att bjuda på en brottningsfest lite utöver det vanliga.
– Jo, det blir några överraskningar. För att dela ut priser till bästa brottare kommer en OS-brottare och en välkänd sångfågel. Vem de är? Det är hemligt, berättar Martinsson.
Mif/Pans seriearrangemang i krogmiljö i Folkets Park i Ystad, Surbrunnsparken, har gett eko i stora delar av brottnings-Sverige och lovordats från alla håll och kanter. Till fredagskvällens seriearrangemang har Svenska Brottningsförbundets styrelse aviserat sin ankomst.
– Det känns lite stort för oss. De har hört gott om våra arrangemang och kommer hit för att se hur vi gör, berättar Patrik.

Mif/Pan satsar på att vinna båda matcherna och i så fall bädda väl för sig inför den sista seriematchen mot Ore.
– Björnekulla har på pappret ett bra lag, men kommer vi med vårt bästa manskap så ska vi slå dem. Med bästa laget ska inte heller Bergania kunna rubba oss, hävdar Patrik.
Utan att avslöja vilka brottare som Mif/Pan skickar upp på mattan i de två matcherna, så berättar han att alla i truppen är tillgängliga. Det skulle kunna betyda ett lag med Christoffer Svensson (59 kg), Simon Erlandsson (66), Baber Ali (71), Daniel Mårtensson (75), Emil Persson (80), Jonathan Jersgren (85), Kalle Persson (96) och Sebastian Lönnborn (120).
– Vi har många alternativ. Hela ligan är tillgänglig. Vi ska göra allt för att komma till start med bästa laget, lovar Martinsson.
Klockan 19.30 tar fredagskvällens första match sin början. Framåt 22 beräknas matcherna vara över.

×