Tre arkitekter arbetar vidare med Trelleborg övre

TRELLEBORG Tre arkitektfirmor ska lämna förslag på hur Trelleborg övre och stadsparkskvarteren kan utvecklas.

Sju firmor lämnade in anbud och efter utvärdering blir det Gehl Architects, Arkitema och Okidoki arkitekter som får fortsätta med det här arbetet. Den totala ytan för området är 12 hektar. Trelleborg övre var tidigare en busstation men sedan drygt ett år tillbaka har kollektivtrafiken flyttat härifrån. Nu ska det istället tas fram förslag på ny bebyggelse på det här området.
– Vi fick in många intressanta anbud men dessa stack ut. Alla tre har lämnat in inspirerande, tydliga och förtroendeingivande anbud, säger planarkitekt Fredrik Magnusson som är projektledare till trelleborg.se.
I mars ska arkitekternas förslag vara klara. Ingen vinnare kommer att utses utan samtliga förslag ska ligga till grund för det fortsatta arbetet med att utveckla den här platsen.

Dagens fråga

Var det rätt att Peter Madsen dömdes till livstid för mordet på Kim Wall?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×