Mattias Svanberg har sett vass ut på MFF-träningarna.
Drygt 1 500 åskådare besökte MFF-träningen. En del brände bengaler.Foto: Claes Hall

Talangen vill ha större roll

Malmö Malmö FF:s försäsong 2017 har startat på allvar. På tisdagskvällen genomförde mästarlaget årets första öppna träningspass inför drygt 1500 åskådare på Malmö IP.
– Skönt att vara igång igen. Alla verkar taggade, säger MFF-mittfältaren Mattias Svanberg.

Mattias Svanberg fick vänta länge innan han fick chansen förra säsongen, men efter en inspirerad insats i sin första allsvenska match från start har fler än de mest inbitna MFF:arna fått upp ögonen för den 18-årige stortalangen.
Målet och assisten i 3–0-mötet borta mot Falkenberg kom extra lägligt eftersom de bidrog till att MFF säkrade SM-guldet i den matchen. Svanbergs individuella facit slutade på två mål och två assist på två matcher från start och fyra inhopp.
– Jag är riktigt nöjd, det gick över förväntan, säger Mattias Svanberg när han tänker tillbaka på sina insatser under hösten.

Känner du att kraven eller förväntningarna är högre på dig nu?
– Kanske förväntningarna är högre från andra. Från min egen sida har jag förväntningar att jag ska spela bra, men det är inte så att jag förväntar mig att prestera det snittet som jag gjorde på de matcherna. Men man vill ju upp där och nosa.

Mittfältaren har njutit av ledigheten, men har knappast legat på latsidan sedan Allsvenskan tog slut i november.
– Det gäller att ligga på om man vill komma tillbaka i bra form och vara bättre än de andra, säger Svanberg:
– När jag kom in förra säsongen hade jag ju inte spelat någonting. Nu har jag erfarenhet från det och känner att jag måste fortsätta att utvecklas för att få spela ännu mer.

Svanberg sticker inte under stol med att han vill ha en större roll i MFF 2017.
– Jag har inte satt upp något mål för antalet minuter, men i alla fall att få spela mer än förra året och få känna sig mer delaktig och vara en av de tre som kommer in i matchen om jag inte startar, säger Mattias Svanberg.
Unga spelare som imponerar i Allsvenskan får inte sällan utländska klubbars scouter efter sig.
– Det har kanske varit något, men det är inget som jag har övervägt, säger Mattias Svanberg:
– Nu är det i Malmö FF jag vill vara.

×