Stekjärn vapen i blodigt slagsmål

Malmö Först kördes kocken ut ur lägenheten. När han kom för att rädda sin köksutrustning blev han attackerad med stekpanna av pojkvännen till en inneboende. Nu åtalas 23-åringen för grov misshandel.

Lägenheten stod från början på Malmökocken, som låtit en 30-årig kvinnlig bekant flytta in.
Förra våren ska hon ha låtit en 23-årig pojkvän flytta in i lägenheten. På hösten återkom kocken till lägenheten efter att han jobbat en tid på annan ort.

Först var allt frid och fröjd, men under hösten började 23-åringen mena att kocken var skyldig flickvännen pengar. Han ville också att kocken skulle släppa sin del av lägenhetskontraktet.
Till slut flyttade kocken, men han var rädd om sina saker och såg till att ha med sig en vän när han skulle hämta dem. När flyttlådor med trettiotal grytor, kastruller och stekpannor var klara dök 23-åringen upp. Kocken uppmanades att skriva på en handskriven lapp där han avsa sig alla anspråk på lägenheten.

Då kocken vägrade fick han ett knytnävsslag.
Ett slagsmål inleddes. Plötsligt skrek 30-åringen kockens namn. Kocken vände sig om och fick då se 23-åringen svinga en stekpanna eller kastrull mot honom. Köksredskapet träffade skallen och slog upp ett tre centimeter djupt sår.

Nationellt forensiskt center har gjort en omfattande utredning.
Förutom blodstänk och en blodpöl i kök och vardagsrum har kläder samt alla kastruller, lock och grytor analyserats. Det har dock inte gått att avgöra vilket köksredskap som använts.
Kocken har dock klart för sig vad som orsakade skadan i huvudet. Av storleken att döma måste det ha varit två av hans mindre stekpannor.

Dagens fråga

Var det rättvist att Real Madrid vann Champions League?

Loading ... Loading ...

Tv

×