Sjöbos Hugo Setterlund vann Pingisiaden, P11-klassen. ARKIVBILD

Sjöbokille visade klass i Stockholm

BORDTENNIS Han var ett vunnet set från att få avsluta Talangjakten i Stockholm med spel om de fyra främsta placeringarna. Och han besegrade den slutliga vinnaren. Till slut blev det en sjundeplats för elvaårige Hugo Setterlund från Sjöbo BTK.

60 av Sveriges bästa pojkar födda 2005 eller senare var på plats i Brännkyrkahallen i Stockholm för att spela i denna P11-kategoris tuffaste och mest prestigefyllda tävling.
I det inledande poolspelet vann Hugo alla sina nio matcher efter att ha öppnat med skiljesetsvinst mot en av förhandsfavoriterna, Halmstads Isak Alfredsson.
Därmed var Hugo klar för A-slutspelet, där han i sin sista lördagsmatch inledde med vinst över Sverigeettan Dennis Larsson från Stocksund: 3-2 och 12-10 i skiljesetet.
Mot Askims Carl Wallerstedt kom helgens första förlust och den enda i den slutliga A-poolen. Bara en förlust, alltså, men ändå missat spel om de fyra främsta placeringarna. Hugo fattades ett vunnet set för att bli etta eller tvåa i poolen.
I stället fick han avsluta Talangjakten med spel om platserna 5 till 8. Hugo blev sjua. Med guldkant och vetskapen att ha slagit såväl slutlige ettan Dennis Larsson samt även fyran och sexan.

×