Eslövs AI:s Melker Nilsson överst på Värendsspelens prispall efter klassegern i HJ17. Tvåa blev hemmasonen Hannes Gummesson Svensson.

EAI:are vann dubbelt i Växjö

BORDTENNIS Seger på fredagen i 17-årsklassen, seger på lördagen i 20-årsklassen och slutligen en kvartsfinalplats i herrelitklassen. 16-årige Melker Nilsson från Eslövs AI hade ett bra veckoslut i Teleborgshallen i Växjö i Dänningelanda BTK:s Värendsspelen i bordtennis.

I HJ17 motsvarade toppseedade Melker Nilsson favoritskapet. I finalen besegrades hemmasonen Hannes Gummesson Svensson med 3-1 i set.
I HJ20 tvingades han slå de två finalseedade spelarna, först Halmstads Jonathan Thimon redan i gruppen och sedan Lyckebys Christoffer Kjellsson i finalen, för att ta hem klassegern. Däremellan vände han i semifinalen 0-2 till 3-2 mot IFK Lund Emad Velayati.
Lördagen avslutades med sen final mot Kjellsson. Söndagen inleddes med en finalrepris, nu i poolen i herrelitklassen. Melker Nilsson kom under med 0-2 men lyckades vända till 3-2 och 11-9 i skiljesetet. Av bara farten vanns ytterligare tre matcher innan framfarten stoppades i kvartsfinalen av toppseedade Simon Söderlund, BTK Warta. Första förlusten, och helgens enda, inkasserades efter 13 raka segrar på tre dagar.
I Värendsspelen hade Eslövs AI med även David Andersson och Kornelia Jönsson. Båda gick vidare från pool- till slutspelet i herr- respektive damelitklassen.

×