Berghult och Okur till Prespa

malmö Prespa Birlik har gjort klart med två assisterande tränare till nye huvudtränaren Hannu Sirviö.
Ercan Okur och Esbjörn Berghult förstärker tränarteamet.

– Vi har letat efter hungriga personer att jobba med och det känner vi att vi har hittat i Ercan och Hannu. Det känns riktigt bra, säger Prespa Birliks sportchef Meysam Javan.

Prespa gjorde klart med Hannu Sirviö i slutet på november och har letat efter assisterande tränare till den före detta TFF-tränaren. Nu har man hittat vilka två som ska hjälpa Sirviö. Ercan Okur är en legendar i Prespa Birlik och var med om att vinna division 5, 4 och 3 med klubben. Okur har dessutom spelat i klubben.
– Han har varit och är fortfarande en viktig person för hela klubben. Ercan brinner verkligen för Prespa och vi tror att han kan tillföra mycket hjärta.
Esbjörn Berghult har en del erfarenhet av vinna serier han med. Berghult har varit med om att vinna sex serier i det svenska seriesystemet.
– Han har jobbat nära Hannu i många år och Hannu har varit en mentor för honom. Esbjörn vet vad det handlar om på den här nivån. Vi har hört otroligt mycket gott om Esbjörn så vi är glada att få in honom i Prespa Birlik.

Esbjörn Berghult var anfallare under sin aktiva karriär och Ercan Okur mittback. Inte helt oviktigt när det handlade om tillsättningen av tränarna.
– Ercan kan få ordning på backlinjen och Esbjörn sköter anfallsspelet. Och så tar Hannu hand om helheten. Det tror vi blir jättebra, avslutar Meysam Javan.

×