Bamse och häxans dotter är gjord av Malmöbaserade Sluggerfilm. Pressbild

Bamsefilm kan vinna biopublikens pris

Hundraettåringen som smet från notan och försvann, Morran & Tobias – som en skänk från ovan och så Malmöbaserade Sluggerfilms Bamse och häxans dotter. De är de tre filmer som har chansen att vinna Biopublikens pris på årets Guldbaggegala.

Malmöbaserade Sluggerfilms nya Bamsefilm, Bamse och Häxans dotter har chans att vinna Biopublikens pris 2016. De övriga två nominerade filmerna är Hundraettåringen som smet från notan och försvann och Morran & Tobias – som en skänk från ovan.
– Vårt mål med Bamse och Häxans dotter var att göra en animerad kvalitetsfilm i Rune Andréassons anda och vi är väldigt glada över det positiva mottagande som filmen har fått. Det är också härligt att just barnens film får vara med och tävla om Biopublikens pris, säger Jon Nohrstedt, filmens producent i ett pressmeddelande.

De filmer som nomineras till Biopublikens pris är de tre svenska filmer från 2016 som setts av flest biobesökare. Det är biopubliken som röstar fram vinnaren och omröstningen öppnar 13 januari och avslutas sedan under den direktsända Guldbaggegalan 23 januari då vinnaren presenteras. Förra året var det En man som heter Ove av Hannes Holm som vann Biopublikens pris och första gången priset delades ut var 2007 då Underbara älskade av Johan Brisinger vann.

×