Simon Jeppsson (nummer fem) försöker att sätta stopp för Chiles Esteban Salinas under VM-genrepet i Baltiska hallen i Malmö. Sverige vann med 38–21.Foto: Emil Langvad/TT
Förbundskaptenen Kristján Andrésson fick klara sig utan Johan Jakobsson även i genrepet. Det återstår att se om Jakobsson hinner bli fri från sin hjärnskakning innan VM-premiären. Även Jesper Nielsen satt vid sidan om. I hans fall är det en förkylning som spökar.Foto: Emil Langvad/TT
De svenska spelarna tackar de 1727 i publiken efter 38–21 mot Chile. Foto: Emil Langvad/TT
Andreas Nilsson prickade in tre mål mot Chile. Foto: Emil Langvad/TT

Simon har bra känsla inför VM

Malmö Genrepet är avklarat. På fredag väntar VM-premiären mot Bahrain för det svenska handbollslandslaget.
– Det ska bli otroligt häftigt, sa Simon Jeppsson efter måndagens bekväma seger mot Chile.

Avslaget redan före avkast och storseger, 38–21 (18–10), var ungefär det som gick att förvänta av Sveriges genrep mot Chile inför VM.
Lugis bidrag till VM-truppen, Simon Jeppsson, gjorde fyra mål och var nöjd med att åka till mästerskapet som obesegrad landslagsspelare.
– Fem segrar på fem landskamper. Det känns jättebra. Vi har ett gott flow i laget och åker till Paris med en härlig känsla. Vi försöker att bygga upp en vinnarkultur i de här träningsmatcherna och det är bara att köra på oavsett vilket motstånd man möter, sa Simon Jeppsson.

VM-premiären mot Bahrain när på fredag och avfärden till Paris är på torsdag.
– Det ska bli otroligt roligt, framför allt för mig som är debutant. Jag ska bara gå in och försöka att göra mitt bästa. Det kommer att bli betydligt tuffare uppgifter än den här och matcherna mot Norge. Danmark och Qatar är ju världslag. Vi ska fortsätta köra vårt race och jag tror det kan räcka långt bara vi har rätt inställning, sa Jeppsson.

VM-förberedelserna har pågått sedan i onsdags och avslutas med några träningspass i Malmö.
– Mycket träningar och det känns i kroppen. Vi har börjat att trappa ner lite på slutet och det börjar kännas lite lättare. Det är mycket detaljer i spelet som man lär sig varje dag, detaljer i anfall och försvar, hur man ska komma och hur man ska jobba med linjen. Jag lär mig väldigt mycket och det är väldigt roligt.

Är det mycket som är annorlunda jämfört med Lugi?
– Helheten är densamma, det är just de här detaljerna som är lite utöver och det är väl fullt naturligt i och med att det är på landslagsnivå.

Jeppsson hoppas att han är redo för den stora scenen och får chansen att visa vad han kan.
– Det är ju sjuk konkurrens, men det ska bli otroligt häftigt att få åka med och få uppleva hela den här grejen och hur det fungerar på den här nivån, sa Simon Jeppsson, som tampas med Lukas Nilsson och Philip Stenmalm om positionen som vänsternia.

×