Hästar räddade ur märgelgrav

klågerup Två hästar räddades på måndagen från en märgelgrav vid Nyvångs gård utanför Klågerup.

Hästarna hade gått ut på isen som sedan brast. En förbipasserande slog larm om att hästarna befann sig i vattnet.
– När vi kom dit stod hästarna med vatten upp till huvudet. Hela insatsen tog ungefär en timme efter det att larmet gått. Hästarna klarade sig bra och kunde själv gå tillbaka till stallet där de hör hemma, berättar Torgny Althin från räddningstjänsten i Svedala som var insatsledare.
Larmet om att två hästar höll på att drunkna i märgelgraven kom strax innan kl 12.50. Enheter från både Svedala och Genarp deltog i räddningsarbetet. Med hjälp av en båt och två ytbärgare kunde en sele fästas på en häst i taget. Sedan hjälptes räddningspersonal och folk från gården åt att dra in hästarna.
Hästarna brukar vistas i den här hagen. Troligen kom de för nära kanten till vattnet. Isen var alltför tunn för att bära dem.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×