Giraff-flickan har avlivats

Köpenhamn Babyglädjen i giraffhägnet på Köpenhamns zoo blev kortvarig. Knappt två dagar efter giraff-flickans födelse tvingades man avliva den.

Under natten till söndagen föddes den ”lilla” giraff-flickan på Köpenhamns zoo. Bara några timmar senare var den 59 kilo tunga ungen på benen, berättade djurparken på sin Facebooksida.

Men baby-glädjen blev kortvarig i giraffhägnet. Knappt två dagar senare tvingades man avliva henne.
– Bortsett från ett milt navelbråck som vi observerade på söndagsmorgonen fanns det under söndagem inga tecken på att ungen var sjuk. Men redan på måndag morgon låg den ned mer än den stod upp och även om ungarna är mycket trötta i början bestämde vi oss för att undersöka saken närmare, säger veterinären Carsten Gröndahl till djurparkens hemsida.

Det visade sig finnas fog för oron. Giraffungen visade sig lida av en allvarlig bukhinneinflammation och under måndagen stod det klart för djurparkens veterinär att hon inte skulle stå att rädda. Ungen hade varit död redan innan middag om hon inte fått hjälp, menar Gröndahl.
– Men det var inte mycket vi kunde göra så på eftermiddagen beslutade vi därför att avliva den.

Obduktionen visade dessutom att giraffungen fötts med ett fel på blåsan, vilket gjorde att hon fick urin i blodet, något som enligt veterinären sannolikt snabbat på infektionens spridning.

Köpenhamns zoo skriver på sin hemsida att man hoppas att ungens mor snabbt ska bli dräktig igen. På djurparken finns dessutom i nuläget en fyra månader gammal hanunge.

 

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×