Malmö FBC har hamnat i en svacka i SSL. Här jublar Warbergs Linn Johansson efter ett av sina två mål i matchen som slutade 4-5. Foto: Claes Hall
Två mål av Ellen Rasmussen räckte inte långt. Foto: Claes Hall
Marlene Lennartsson satte reduceringen till 1-2. Foto: Claes Hall
Cecilia Di Nardo skickade in 2-4 och utsågs till planbäst. Foto: Claes Hall

Energilöst hos Malmö FBC

INNEBANDY Två förluster på fyra dagar.
Malmö FBC:s SSL-damer har onekligen fått en tuff start på 2017 och i 4–5-mötet med Warberg var det inte mycket som stämde.

– Glöden slocknade efter den första perioden. Jag vet inte riktigt vad som hände, men vi saknar det rätta flytet för tillfället, suckade landslagsspelaren Ellen Rasmussen som stod för två nätkänningar.
– Före uppehållet hade vi fyra raka segrar och sedan har det bara gått utför.
20-åringen låg raklång på planen i flera minuter och stirrade rakt ner i golvet innan hon reste sig upp för att bli fotograferad tillsammans med en ung FBC-supporter.
Besvikelsen var påtaglig.
– Egentligen gjorde vi ingen dålig match och jämfört med i torsdags hade vi höjt oss ganska många snäpp, konstaterade Rasmussen.
– Då var det tempolöst, men nu fanns ändå rullet där, och speciellt i förstakedjan. Vi klarade dock inte av att komma in i boxen och det är en förutsättning för att kunna göra mål.

Malmö FBC hamnade i tidigt 0-2-underläge och lyckades sedan aldrig ta sig upp ur uppförsbacken. Marlene Lennartsson (1–2), Cecilia Di Nardo (2-4) och Ellen Rasmussen (3–4 och 4–5) ingav visst hopp om poäng, fast ändå inte.
Spetsen saknades i de avgörande momenten.
– Vi känner oss trygga i boxplay. Två nya fullträffar i dag och jäkligt många många mål i de senaste matcherna, men vi måste absolut höja oss i powerplay där vi inte nätat på ett bra tag.
– Spelet i numerärt överläge kan mycket väl vara skillnaden mellan seger och förlust.

Tränaren Mikael Jeppsson såg mest svart.
– En gigantisk besvikelse. Vi var inte med, hade dålig och låg energi, och jag kan inte förklara varför sådana grundläggande komponenter saknas. Ledare och spelare får ta gemensamt ansvar, sa Jeppsson och fortsatte.
– Det är inte bara i denna matchen som det kännts så här, utan även i förra och på träningarna den senaste tiden. Precis som att vi har gått ner i någon svacka. Före jul såg det riktigt ljust, men det verkar som att vi inte kommit igång efter uppehållet.
– Vi hade behövt fler spelare som verkligen kliver fram och tar ansvar.
– Spelar vi på detta sättet ska vi inte snacka slutspel.

×