Linus Nilsson och de andra i Malmö City har en tuff väg att vandra om det ska bli SM-slutspel. På lördagen fick laget nöja sig med oavgjort, 1-1, hemma mot IFK Göteborg. Foto: Michael Lindholm
Robin Armandt storspelade i Malmö Citys mål. Foto: Michael Lindholm
Maksym Romanko, Malmö City. Foto: Michael Lindholm
Jubel i IFK Göteborg efter att man tagit ledningen med 1-0. I förgrunden deppar Malmö Citys målvakt Robin Armandt. Foto: Michael Lindholm
IFK Göteborg jublar efter 1-0. Foto: Michael Lindholm
Glädje i Malmö City efter att Magnus Bönnemark (längst till vänster) gjort 1-1. Foto: Michael Lindholm
Faruk Senli, Malmö City. Foto: Michael Lindholm
Kristian Legiec, spelande tränare i Malmö City. Foto: Michael Lindholm/arkiv

Svårt läge för Malmö City

FUTSAL En smått heroisk insats gav Malmö City FC 1–1 (0–0) i prestigemötet med IFK Göteborg i Futsalligan södra.
Men ändå tappad mark i jakten på en plats i SM-slutspelet.

– Jag kan aldrig vara helt nöjd med ett kryss, och särskilt inte i den situationen som vi befinner oss i. Vi går alltid för tre poäng, konstaterade spelande tränare Kristian Legiec efter lördagens drabbning i Rosengårds sporthall.
– Nu måste vi vinna allt som är kvar och börja mot Skoftebyn i morgon.
Landslagsspelaren var själv förkyld, kände av feber och kunde inte alls bidra i samma utsträckning som vanligt. Ett kännbart tapp för Malmö City som länge saknade den rätta spetsen i anfallsspelet. Det var först när 30-åringen kom in i andra halvlek som det blev något bättre fart.
IFK Göteborg öppnade målskyttet, men med sju minuter och sex sekunder kvar satte Magnus Bönnemark den efterlängtade kvitteringsbollen.
– Jämnt och oavgjort känns väl okej även om vi hade något där vi kunde ha avgjort på slutet, analyserade Legiec och hyllade lagmoralen.
– En mycket stark insats. Vi visade hjärta i dag och det kommer man långt på.
Särskilt gladde den defensiva biten med ett oerhört disciplinerat försvarsspel.
– Det är vad vi tränar på mest, känns som att vi får ta det offensiva till nästa säsong. Fortsätter vi så här kommer det dock att gå bra.
Båda lagen hade storspelande målvakter som till viss del kan förklara det målsnåla resultatet. Hos Malmö City agerade rutinerade Robin Armandt stundtals levande vägg.
– Outstanding. Han räddade många fina lägen, och det är jätteskönt att kunna ha den tryggheten bakåt, berömde Kristian Legiec.
Malmöklubben har haft en tuff säsong även om man steppat upp på sistone och nu ligger trea i tabellen. Inför de fem avslutande omgångarna saknas det dock fortfarande åtta poäng till Borås AIK som innehar slutspelsplats två i södra serien.
– Självklart är vi inte tillfreds på något sätt, men det finns förklaringar. En del spelare har inte alls tagit det på allvar, inte gjort jobbet och tränat som man ska. Det är små detaljer som gör mycket i längden, och dessa är inte längre kvar i truppen.
– Övriga fungerar jättebra.
Legiec har däremot inte gett upp på något sätt och siktar in sig på tre poäng i söndagens bortamatch mot Trollhättanlaget Skoftebyns IF.
– Ingen enkel uppgift. Men vi åker i stort sett upp direkt när vi bytt om, sover över i Göteborg och laddar på hotell.
– Vi ska spela slutspel och kriga om guldet. Så enkelt är det och då måste vi i princip vinna om chansen ska finnas kvar.

×