Malmö Redhawks Fredrik Händemark ser med all rätt nöjd ut. Foto: Emil Langvad/TT

Redhawks har hittat stilen

ISHOCKEY Mörka december är lagt till handlingarna.
Malmö Redhawks har öppnat 2017 på bästa sätt. 3–1 mot Leksand var andra raka segern på det nya året, och redan på lördagskvällen kan rödhökarna på nytt knäppa dalmasarna på näsan.

December månad var det inte särskilt lätt att vara varken spelare, ledare eller supporter till Malmös SHL-lag, som verkligen gick kräftgång.
Laget hamnade i en djup, spelmässig dalgång, samtidigt som skador och avstängningar på nyckelspelare fick den negativa spiralen att snurra på.

Sex förluster på sju matcher fick sportchefen och vd:n Patrik Sylvegårds lagbygge att dala i tabellen. Många började misströsta efter lagets alldeles charmanta inledning på seriespelet tidigare i höstas.
Men skam den som ger sig. Nu är skadorna läkta, avstängningarna hävda, och hockeylivet börjar åter leka för Redhawks.
6-0-överkörningen av Örebro tidigare i veckan, följdes på trettondagen upp med en ny viktoria.
3-1 mot bottengänget Leksand grundlades i den första perioden, som hemmalaget vann med 2–0 i Malmö arena, där åtta tusen biljetter var sålda.

Nils Andersson sprätte in det viktiga 2-0-målet i power play, och han var glad som en spelman efter att laget höstat in tre nya poäng.
– Det var kul att få utdelning för allt hårt slit som vi har lagt ned, menar Umeåsonen.
– Vi måste rulla upp några vinster och börja bygga på vårt självförtroende. Laget har haft en dipp i december. Jag måste höja mig, och det måste alla andra, slår han fast.
Som den kloke norrlänning han är, fäller han också följande visdomsord:
– Det är hur man hanterar motgångar som avgör hur bra man blir, förklarar 25-åringen klokt.

Många lättade miner var det i Redhawkslägret. Fredrik Händemark, med ett tidigare förflutet i Leksand, inledde målskyttet mot sitt gamla lag.
– Skönt att få in pucken, även om det inte var världens hårdaste skott. Det gäller att skjuta direkt, då hinner inte målvakten med, påpekar han.
Samtidigt erkände han att det var en speciell match för hans del. Händemark flyttade till Skåne för att få en nytändning i karriären, och tack vare en utvecklande period med Stephan ”Lillis” Lundh och IK Pantern håller nu Händemark hög SHL-nivå.

Bäst i Redhawks var Erik Andersson (två assist) med sitt uppoffrande spel, och Oscar Alsenfelt, seriens bäste keeper, som sprider en sådan härlig trygghet åt medspelarna.
Coachen Peter Anderssons saknade bara Kim Rosdahl och Johan Ivarsson. Med en full trupp blir träningarna bättre, och resultatet syns på isen.
Eftersom Malmö Redhawks möter Leksand i en ”back-to-back”-uppgörelse, så väntar ett nytt möte med Dalalaget redan i kväll i Tegera arena.
Då kan det bli årets tredje raka seger. Sedan blir det tuffare på torsdag nästa vecka, när Färjestad kommer på besök i Malmö arena. Men Redhawks har växlat upp igen.

×