Ny succé för FC Rosengård

malmö Skånecupen 2017 är färdigspelad. Den avslutande dagen bjöd på bra spel och stor dramatik.
I F12–klassen var FC Rosengård det bästa laget och vann finalen mot Hyllie med 2–1.

– Det var mycket nerver, det märkte man på spelarna. Men jättekul att vi kunde vinna, sa FC Rosengårds tränare Henrik Danielsson.
FC Rosengård fick en drömstart på finalen när man tog ledningen omgående. Hyllielaget såg närmast chockat ut och efter det hade FCR bra kontroll på matchen. En stund senare utökade man ledningen till 2–0 och matchen kändes avgjord. Men Hyllie gav inte upp och med lite mindre än två minuter kvar satte man reduceringen. Men FC Rosengård höll undan och tog hem titeln.
– Inför turneringen hade vi som målsättning att vinna så det var skönt att vi fixade det. Jag är jätteglad för tjejernas skull.
Bland tjejer födda 2004 och 2005 är det inte första gången FC Rosengård och Hyllie är långt framme i turneringen.
– Det brukar vara vi som möts och det är ofta roliga och spännande matcher, sa Danielsson och berättade samtidigt att man haft fokus på att ha roligt.
– Vi hade lite träningar inomhus under julen och även om det var helt frivilligt var det jättemånga som var med. Vi har inte tränat taktik utan bara lirat. Och det vi visade här att vi haft nytta av.
Danielsson, som tränat tjejerna de tre senaste åren, tror att spelarna har mycket nytta av att spela futsal när det kommer till elvamannaspel utomhus.
– Tjejerna blir mer tekniska och lär sig att fatta snabba beslut.
Kanske blir finalen nästa år en repris på årets. Danielsson räknar i alla fall med att FC Rosengård ställer upp.
– Tjejerna tycker det är jättekul att vara med så jag hoppas att vi ställer upp.
I P12–finalen mellan Malmö FF 1 och Kvarnby IK 1 var MFF det starkaste laget och vann med 1–0 efter förlängning.
– Det avgjordes efter sex övertidsminuter. Visst är det surt att förlora men jag vill ändå ge en eloge till killarna som gjorde en riktigt bra insats, sa Kvarnbys tränare Thomas Hvarvenius.
Att det är stor skillnad i storlek på de båda finallagen är knappast någon underdrift. Men i finalen syntes det knappt att MFF är en betydligt större klubb än Kvarnby.
– Det var två väldigt jämna lag och det var inte särskilt mycket målchanser i matchen. Men jag är stolt över hur vi lyckades stå upp mot ett så bra lag, sa Kvarnbytränaren.

×