Dante Skoog, Arvid Olvén och Oskar Myllenberg avrapporterar vad laget kommit fram till efter förlustmatchen. Tränarna Christian Eriksson och Niklas Perslow lyssnar.
Pepping före Svedala HK:s andra match hjälpte inte.
Obönhörligt låg tyskarna 2-3 poäng från Svedala HK.
Tränarna Ronnie Jönsson och Marie Hansson, pojkar 05, liksom Monica Hassel, lagledare pojkar 02, ställer även upp som frivilliga krafter under Lundaspelen i Kuben i Bara. Som här när de står i Svedala HK:s kiosk. Foto: Lena Breitner

Andra året för Lundaspel i Bara

Bara För andra året i rad hålls delar av Lundaspelen i Bara. Förra årets succé gav Svedala HK blodad tand. Deltagandet ses som en möjlighet att visa upp klubben – och ger dessutom spelarna internationella erfarenheter.

Lundaspelen har funnits sedan 1978 och har växt på bredden.
Numera är närliggande orter med som medarrangörer.
– När nästan 700 lag som ska spela så det är mycket lokaler som går åt, konstaterar Monica Hassel som är lagledare för Svedala HK:s pojkar 02.
Hon är en av de 25 frivilliga från klubben som jobbar under de tre handbolldagarna, som började på tisdagen.
Svedala HK blev medarrangör förra året, men deras deltagande förenades med vissa fördomar. Att bussas till Kuben i Bara uppfattades inte som positivt av alla.

– En del trodde att det var en hall mitt ute på landet, minns Monica Hassel. De hade underställ och långkalsonger med sig då de trodde att hallen skulle vara kall.
Fördomarna försvann dock snabbt. Istället fick man mycket beröm för sin hall.
– Alla var jättenöjda. Det är jättebra reklam för oss.
Förra året spelade både pojkar och flickor på Kuben. I årets Lundaspel är det bara pojkar som spelar.
Halv tio på tisdagsförmiddagen börjar Svedala HK:s pojkar 02 med sin första match i Lundaspelen. De mötte ett tyskt lag och vann.
Fyrtio minuter senare var det dags för nästa match i gruppen. Återigen ett tyskt lag. Den här gången SC Westfalia Kinderhaus. Men spelet fungerar inte alls lika bra. Irritationen ligger och pyr. Tyskarna ligger hela tiden över med 2-4 poäng.
Efter matchen lämnar tränarna Niclas Perslow och Christian Eriksson spelarna i omklädningsrummet. Själva tar de sig en kaffe i kiosken. Fem minuter har de fått på sig att enas om varför det gick så fel i matchen.
Några minuter senare dyker Dante Skoog, Arvid Olvén och Oskar Myllenberg upp. Spelarna har enats om vad de vill förändra och varför det gick fel.

De blev för kaxiga helt enkelt. De vann första matchen. De satt på läktaren och såg SC Westfalia Kinderhaus möta Sävehof.
– Många satt och skrattade åt deras uppvärmning, säger en av spelarna.
Kort och gott utgick de från att de skulle vinna lätt som en plätt, precis som Sävehof hade gjort. De underskattade sin tyska motståndare som tog ledningen direkt och mötte dem med ett försvarsspel de inte var vana vid.
På en match två gånger femton minuter var det svårt att räta upp det som blivit fel.

Nu ska spelarna hem och vila. I dag onsdag spelar de två av de sista matcherna i gruppen. Bland annat ska de möta Sävehof, som nog blir svåra motståndare.
Därefter går alla vidare ytterligare en match, för att sedan spela slutspel.
– Grabbarna är så stora att de vill vinna. Samtidigt är de också medvetna att om de förlorar har de ändå gjort sitt bästa, säger Monica Hassel.
Utanför Kuben viner vindarna. Bussar kör fram och tillbaka med spelare. En minibuss står parkerad utanför hallen och vi småpratar med föraren. Jo, om någon domare missar en buss kan han skjutsa. Men just nu är det mat som ska ut till domarna.
Matpaketen till Kubens domarskara är levererad säger han och pekar på en lista.
– Nu har jag tre platser i Malmö som jag ska leverera till, säger chauffören innan han kör vidare.
För världens största inomhusturnering i handboll för ungdomar krävs logistik.

Nyhetsbrev

×