Vellingebostäder vill sälja 82 lägenheter

VELLINGE Vellingebostäder vill sälja 82 lägenheter i Vellinge och har träffat en överenskommelse med Everleaf Property AB.

Försäljningen sker under förutsättning att kommunfullmäktige godkänner denna på sitt möte i december. Försäljningen slutförs innan årsskiftet. Vellingebostäder ska fortsätta att förvalta fastigheterna med sina husvärdar och förvaltare.
De aktuella fastigheterna är fyra stycken till antalet och ligger på Stora Grönegatan 1-3, Östergatan 13 A-D, Kompanigatan 12 och Östergatan 8/Mårtensgatan 2.
– Vellingebostäders samlade bedömning är att Everleaf Property AB är den bästa köparen av fastigheterna. Avgörande var förutom priset även köparens engagemang för orten, säger Vellingebostäders vd Anders Larsson i en kommentar.
Everleaf Property AB ägs av Mats Åberg som är en av arvtagarna till Åbergs fastighetsförvaltning i Malmö som under 2014 sålde dödsboet efter Ulla Åberg.
– Förvärvet av fastigheterna i Vellinge är ett första steg i att bygga upp ett fastighetsbestånd. Vi arbetar långsiktigt och jag tror starkt på hyresrätten som boendeform, säger Mats Åberg som är ägare till Everleaf Property AB.
Vellingebostäder har sedan flera år tillbaka ett stående uppdrag att se över möjligheten att sälja av fastigheter. Detta för att kunna hantera underhållsbehovet i bolagets fastigheter samt finansiera nyproduktion av hyresrätter.
Vellingebostäder har mer än 800 lägenheter i sitt bestånd. Just nu pågår ett bygge av 100 nya lägenheter. Under hösten är det inflyttning i 30 nyproducerade hyresrätter på Skanörs vångar.

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×