Falsterbo stationshus säljs via anbud.

Stationshus till salu men inte som bostad

FALSTERBO Försäljningen har blivit försenad men nu finns det möjlighet att lämna in ett anbud på Falsterbo stationshus.

Vellinge kommun har tidigare aviserat att stationshuset ska säljas eftersom Falsterbo konsthall flyttat till nya lokaler på Falsterbo strandbad.
Försäljningen har dragit ut på tiden och försäljningen sker nu i en annan form än vad som först planerades. Tanken att sälja huset till ett fast pris har övergetts.
– De som är intresserade får helt enkelt ange det pris som de tycker att huset är värt, konstaterar Christer Nilsson som är tf fastighetschef i Vellinge kommun. Huset har också en begränsning eftersom det inte får användas som bostad.

– Vellinge kommun vill ha en verksamhet som ger någon form av liv i huset. Det ska inte vara stängda fönster och dörrar. Vi har här en möjlighet att välja den typ av verksamhet som ska finnas i huset. Samtidigt vill vi givetvis ha bra betalt för huset men det är inte alltid som de två parametrarna stämmer överens.
Christer Nilsson har redan visat huset och har flera visningar inbokade. Något anbud har ännu inte kommit in men 26 september är sista dagen för alla intresserade.
Det är onekligen en speciell fastighet som är till salu. Den får inte användas som bostad. Vellinge kommun ser gärna någon form av kulturverksamhet i huset. Just nu hyrs huset ut till Galleri Engleson. Både det kontraktet och en uthyrning av ett rum på ovanvåningen är uppsagt.
Huset har en yta på cirka 270 kvadratmeter. Det byggdes 1904 och järnvägen lades ner 1971. Vellinge kommun köpte fastigheten 1976 och sedan dess har den använts som konsthall och galleri.

Dagens fråga

Äger du en sommarstuga?

Loading ... Loading ...
×