Maiya Ngozi Kragh James och bibliotikaien Irene Stenvatten gillade att biblioteket äntligen öppnat igen. Foto: Roger Sunesson
Både gammal och ung tog chansen att kolla in det nygamla biblioteket.
Marika Jardert visade Lovisa Lundqvist hur manpapperspysslar.
Elina Ijeoma Kragh James fick sig en ansiktsmålning.
The Hyberg Family roade med äldre amerikansk folk och countrymusik

Äntligen öppnade biblioteket igen

TECKOMATORP Efter en lång väntan kan Teckomatorpsborna äntligen låna böcker igen.
I går kväll nyinvigdes biblioteket mitt i byn och minerna var bara uppåt:

– Jodå, jag går hit minst ett par gånger i veckan, både med skolan och på fritiden, sa Lovisa Lundqvist som också prövade på papperspyssel som Marika Jardert lärde ut.
I flera månader har biblioteket genomgått en ansiktslyftning. Inte sedan 1977 har någon renovering gjorts och nu när allt står klart har det målats om, nytt golv har lagts, utrymme utnyttjas på ett bättre sätt och utbudet ska öka i framtiden.
– Vi har haft otroligt mycket att göra, men nu känns det skönt att allt är på plats, sa bibliotekarien Irene Stenvatten nöjt.
Kulturchef Elisabet Viktorsson gillade också resultatet:
– Det är ju stor skillnad sedan tidigare och här i Teckomatorp gillar man att låna böcker. Det märker vi av på huvudbiblioteket, där många utlåningar går just till Teckomatorp.
Tanken var att öppna upp lagom till skolstarten, men så blev det inte:
– Nej, vi hann helt enkelt inte bli klara. Många var besvikna och därför ville vi göra något extra av den nystarten, sa bildningsnämndens ordförande Torbjörn Ekelund (L).
På programmet stod massvis musik och humor:
The Hyberg Family roade med äldre amerikansk folk och countrymusik och så fanns givetvis Teckomatorps Humorfabrik på plats.
Elin Nordén och Mats Andersson underhöll och knöt givetvis till dagens ämne, nämligen biblioteket och vad som försiggår där.
Ansiktsmålningen blev också populär, där Henrik On förvandlade barnens ansikte och Marika Jardert lärde ut papperspyssel.

Dagens fråga

Tänker du rösta i riksdagsvalet?

  • Ja,det är klart jag ska. (91%, 1 125 Röster)
  • Har inte bestämt mig än. (5%, 58 Röster)
  • Nej. (5%, 57 Röster)

Antal röster: 1 240

Loading ... Loading ...
×