Svensklärarna Gabriella Hafström, Elisabeth Palm-Castorina och Tina Frennesson ska göra allt för att sprida boken och få så många som möjligt att läsa den. FOTO: Joakim Stierna
”Allt jag inte minns” av Jonas Hassen Khemiri (Albert Bonniers) presenteras som en kärlekshistoria och om priset vi människor betalar för att leva tillsammans.
Cecilia Lindgren, bibliotekarie, uppgav att ”Allt jag inte minns” är en bok som blir ännu bättre när man läser om den.
Många Lundabor hade samlats på biblioteket inför offentliggörandet av bokvalet.

Hela Lund ska läsa ”Allt jag inte minns”

lund På måndagen var den spännande stunden inne. Stadsbibliotekets Cecilia Lindgren avslöjade klockan 16 att Jonas Hassen Khemiris roman ”Allt jag inte minns” valts ut som den som så många Lundabor som möjligt ska läsa i höst. Den kommer att delas ut gratis, allt för att främja läsandet och litteraturen.

– Vi hade vissa krav när vi skulle välja. Den ska vara välskriven naturligtvis, passa lika bra om man är 18 eller 100 och kunna ge upphov till diskussion och samtal, säger bibliotekarie Cecilia Lindgren i sin presentation.
– Vi ägnade hela jullovet åt att läsa olika böcker. För oss alla i gruppen fanns det bara en som var kvar, fortsätter hon.
Författaren var inte närvarande på Stadsbiblioteket, men han kommer att vara med under avslutningen på den programserie med anknytning till läsecirkeln som börjar nu.
Den 18 november finns Jonas Hassen Khemiri på Eginogården i Dalby och den 19 november klockan 14 på Stadsbiblioteket.
Boken delas ut på biblioteket under Kulturnatten. Den kommer också att överräckas till lässugna på oväntade och väntade platser runt om i kommunen, vid många olika tillfällen.
3 000 exemplar har Lunds kommun beställt.
Svensklärarna Gabriella Hafström, Elisabeth Palm-Castorina och Tina Frennesson hade kommit till presentationen.
De gillar verkligen idén.
– Vad häftigt om det verkligen blir spontana diskussioner om boken i busskön eller på puben. Läckert. Jag ska göra allt för att så många som möjligt ska läsa den, säger Tina Frennesson.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×