Per och Kerstin Engleson utanför Falsterbo stationshus där de snart öppnar ännu ett galleri. Huset ska säljas men Vellinge kommun hyr ut lokalen till och med augusti.

Stationshuset parets fjärde galleri på Näset

FALSTERBO Konsten är tillbaka i stationshuset i Falsterbo. I väntan på att huset ska säljas har Per och Kerstin Engleson hyrt in sig och öppnat Galleri Stationshuset i Falsterbo.

På långfredagen öppnar paret därmed sin fjärde utställningslokal i Skanör och Falsterbo. Dessutom har Englesons galleriverksamhet i Malmö, Göteborg och Stockholm.
Vellinge kommuns ambition är att sälja det gamla stationshuset men processen har dragit ut på tiden. Falsterbo konsthall som funnits i lokalerna i många år har flyttats till den nybyggda anläggningen vid Falsterbo strandbad.

– Jag hade ett möte med Vellinges kommunalråd Carina Wutzler och beklagade mig över att det var ont om utställningslokaler till Skanör-Falsterbo konstdagar som vi också är med och arrangerar. Då erbjöd sig Carina Wutzler att låta oss hyra stationshuset till och med augusti. Vi blev jätteglada, berättar Per Engleson.
Första utställningen öppnas på långfredagen. Eftersom Per och Kerstin Engleson har ett brett kontaktnät med konstnärer tog det inte många dagar förrän påskutställningen blev fullbokad.

– Vårt koncept är att vi hyr ut en hel lokal eller en plats till konstnärer, berättar Kestin Engleson. Att vi nu skaffat ett ställe till här nere är bara positivt.
– Det är precis som när man ska handla skor. Då åker man gärna till ett ställe där det finns flera skoaffärer. Konstintresserade söker sig till platser med flera gallerier.
Galleri Stationshuset har även öppet under Kristi himmelsfärdshelgen då konstdagarna i Skanör och Falsterbo äger rum. Hela sommaren är sedan fullbokad.
I Englesons samtliga gallerier kan även de som inte haft utställningar tidigare ställa ut.
Englesons övriga gallerier på Näset är Fiskarstugan i Skanör, Stallet i Falsterbo, och Galleri Engleson i Skanörs hamn. Båda är eniga om att det får räcka med lokaler nu.

– Vi har tid för vi spelar varken golf eller boule, skrattar de. Mycket av servicen har flyttat till Höllviken och vi vill gärna bidra till att väcka liv i Skanör och Falsterbo även när det inte är sommar.
Påskens utställare i Galleri stationshuset är: Tony Malmström, målningar och skeppsmodeller, Margit Hanqvist, måleri, Georg Jeppsson, måleri och Pia Colan, måleri och inredning.
Kommunalrådet Carina Wutzler (M) inviger utställningen på långfredagen kl 12. Den är öppen 25-28 mars klockan 11-17.

Dagens fråga

Längtar du till ishockeysäsongen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×