På torsdagen presenterade IK Pantern sitt nya tränarpar: Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg. foto: ola selby
Tränarna som ska lyfta Pantern mot SHL-kval.
Tillsammans med Panterns ordförande Mattias Schönhult.

Åhlund ny huvudtränare

malmö Efter att det stod klart att Stephan ”Lillis” Lundh inte stannar kvar i Pantern har klubben letat efter ersättare.
Det blev ett bekant namn: Håkan Åhlund. Den gångna säsongens assisterande tränare tar över tillsammans med Fredrik Hallberg.

– Det känns bra att få ta mig an den här utmaningen tillsammans med Fredrik, säger Håkan Åhlund.
Stephan ”Lillis” Lundh gjorde onekligen succé under hans relativt korta tid som huvudtränare i Pantern. I januari stod det klart att Lillis inte förlängde sitt avtal och under torsdagen blev det klart med Håkan Åhlund som ny huvudtränare. Samma Åhlund som under säsongen varit en av två assisterande tränare (den andre var Henrik Nilsson) till Lillis.
– Jag fick frågan i januari och sedan har vi jobbat därifrån och sett hur det blivit med Stephan. När han inte stannade kvar blev det ett naturligt steg för mig att hoppa upp.

Håkan Åhlund spelade i Malmö IF under klubbens storhetstid på 1990-talet och har efter det tränat bland annat Örebro i SHL.
– Jag är glad för tränarkonstellationen. Det vi tappar i erfarenhet med Lillis ersätter vi med Håkan och hans gedigna elitbakgrund. Jag tror att man förstår spelarna på ett annat sätt när man spelat på den nivån, förklarar Panterns sportchef Joakim Tillgren.
Med sig får Åhlund alltså Fredrik Hallberg. 47-åringen har tidigare tränat bland andra Tyringe och Kristianstad. Uppdraget i Pantern blir hans första som assisterande tränare.
– Jag tycker att jag och Håkan har kommit väldigt bra överens om hur vi ska lägga upp det. Som tränare i division 1 får man jobba med mycket annat så det ska bli skönt med mer fokus på själva hockeyn, berättar Hallberg.

Vad kommer Pantern att spela för typ av hockey kommande säsong?
– Rätt likt den man spelat de senaste åren under Lillis. Men vi ska så klart försöka spetsa till en del saker, betonar Åhlund.
Samtidigt som Pantern gjort klart med sitt tränarpar fortsätter jobbet med spelartruppen.
– Jag har inte mycket nytt att berätta mer än att jag börjat prata med samtliga spelare i truppen. Men vi är långt komna med lagbygget, så mycket kan jag säga.
Sportchefen berättar att man söker samma typ av spelare som man gjort tidigare, det vill säga unga och utvecklingsbara spelare från division 1.
– Framtiden är ljus för Pantern. Vi har ambitioner att göra saker ännu bättre nästa säsong.

×