Stefan Löfven pressar EU om flyktingar

frankrike. Under sitt tal i EU-parlamentet i Strasbourg pressade Stefan Löfven de andra medlemsländerna om flyktingsituationen. Statsministern var inbjuden av talmannen Martin Schulz.

Löfven anser att de EU-länder som inte deltar i asylmottagandet kan inte heller vara en del av Schengen.
– Hade vi löst det här tillsammans hade det inte varit några problem. Vissa säger att de inte vill delta. Då vill jag säga att det är rimligt att deltar man inte i asylsystemet ska man inte delta i Schengen-systemet. Man kan inte bara ta det lätta, ibland måste man också ta det svåra, säger Löfven, och fortsätter:

– Om vi inte agerar och gör det fort kan vi förlora Schengen. Jag ser många planer. Därför uppmanar jag alla medlemsstater att ta ansvar, säger han och pekar på en rad åtgärder; samarbeta med Turkiet, mot människosmuggling och ta kontroll över gränserna.
– Annars riskerar vi det europeiska samarbetet som vi känner det i dag, säger statsministern.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×