Arbeten dygnet runt första tiden

ESLÖV Det blir ett dygnetruntarbete första veckan när ledningarna rivs ner. Entreprenören Svedab har 60-70 man på plats.

– Vi blir 60-70 man här när det går för fullt, säger entreprenören Sveabs platschef Hans Lindén som Skånskan träffar vid Smålandsvägens avspärrning.
Hans Lindén tycker det känns toppen att få dra igång med arbetet nu. De har varit i Eslöv under tre månader och förberett arbetet. Innan dess var de och fixade pågatåg på sträckan Lockarp-Trelleborg.
Han är beredd att ”mota Olle i grind” när Skånskans reportagebil närmar sig.
– Här var en och annan bilist som försökte snirkla sig förbi i morse, trots att det är avspärrat enligt konstens alla regler med tydliga skyltar, berättar Hans Lindén.
Men att försöka vore livsfarligt. Stora arbetsfordon susar närmas ljudlöst förbi på rälsen i sitt arbete med att dra ner koppartråden, som läggs vid sidan av spåren.
Den nyss nerrivna kopparledningen ligger bredvid järnvägsspåren.
– Men det är folk här dygnet runt i början. Det går inte att låta den ligga ute. Det är därför man kör stenhårt i början, för att få in allt, säger Christian Lejon, som är konsult och byggplatsuppföljare åt Trafikverket för företaget Rejlers.
Elektrobyggnad är underleverantör åt Sveab och sköter jobbet med kontaktledningarna på Marieholmsbanan.

Dagens fråga

Känner du dig säker utomhus på kvällen?

Loading ... Loading ...
×