Effektivare godstransport på agendan

YSTAD/Rönne Ystad hamn fortsatte i fredags arbetet med att förbättra transportvägarna i sydöstra Skåne och till Bornholm via Ystad.

Hamnen bjöd in politiker, transportföretag och andra intressenter från Danmark och Sverige till en konferens i Rönne på Bornholm, för att diskutera betydelsen av effektiva transportvägar.


Konferensen diskuterade hur aktörer tillsammans kan få en effektiv, snabb och billig transport av gods i ytterområden som sydöstra Skåne och Bornholm.
– Effektiva transportvägar är avgörande för utvecklingen och företagsamheten i sydöstra Skåne, Därför är det bra att vi i dag tillsammans lyfter frågan ur ett bredare perspektiv, sa Pontus Lindberg, 2:e vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden Region Skåne, enligt pressmeddelande.

Vid konferensen diskuterades även hur effektiva godstransporter skapas till och från den ön Bornholm och hur goda transportvägar kan skapa tillväxt i regionen.
– Godstransporter är ofta ett ämne som glöms bort, men som har stor betydelse för vår vardag då vi förlitar oss på att varor ska kunna komma fram och göra så i tid, sa Björn Boström, vd Ystad hamn logistik.
På mötet deltog bland andra Lea Wermelin (S), Christian Christensen (Coop), Anders Jessen (ITD), Lennart Andersson, Trafikverket, och Peter Juel Jensen (Venstre).

Webbkryss

korsord-hoger

×