Effektivare godstransport på agendan

YSTAD/Rönne Ystad hamn fortsatte i fredags arbetet med att förbättra transportvägarna i sydöstra Skåne och till Bornholm via Ystad.

Hamnen bjöd in politiker, transportföretag och andra intressenter från Danmark och Sverige till en konferens i Rönne på Bornholm, för att diskutera betydelsen av effektiva transportvägar.
Konferensen diskuterade hur aktörer tillsammans kan få en effektiv, snabb och billig transport av gods i ytterområden som sydöstra Skåne och Bornholm.
– Effektiva transportvägar är avgörande för utvecklingen och företagsamheten i sydöstra Skåne, Därför är det bra att vi i dag tillsammans lyfter frågan ur ett bredare perspektiv, sa Pontus Lindberg, 2:e vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden Region Skåne, enligt pressmeddelande.

Vid konferensen diskuterades även hur effektiva godstransporter skapas till och från den ön Bornholm och hur goda transportvägar kan skapa tillväxt i regionen.
– Godstransporter är ofta ett ämne som glöms bort, men som har stor betydelse för vår vardag då vi förlitar oss på att varor ska kunna komma fram och göra så i tid, sa Björn Boström, vd Ystad hamn logistik.
På mötet deltog bland andra Lea Wermelin (S), Christian Christensen (Coop), Anders Jessen (ITD), Lennart Andersson, Trafikverket, och Peter Juel Jensen (Venstre).

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×