Rögle har möjlighet att gå om Redhawks

MALMÖ Bara en Redhawks-poäng i två derbyn mot Rögle gör att det blir en spännande tisdag.
Då, i allra sista omgången, avgörs det vilket Skånelag som blir det bästa i SHL-tabellen den här vintern.

Det var dystra miner i Malmö arena på lördagskvällen, dit 12 600 åskådare hade bänkat sig.
Bara några hundratals ditresta Rögle-fans jublade. Detta sedan ängelholmarna vunnit en rafflande och underhållande tillställning med uddamålet, 3–2, efter straffläggning.
Hemmabacken Jens Olsson missade den allra sista straffen, och efteråt var det en självkritisk malmöit som recenserade insatsen i C Mores direktsändning.
– Det är alltid surt att torska i ett derby. Vi skapar chanser för att vinna matchen, men sätter inte dit dem, förklarar han varför det blev ett nytt, svidande nederlag mot den skånska nabon.
I fredags var det visserligen värre, då blev det hela 1-5 i förlustsiffror.

Nu hämtade Redhawks upp två underlägen under ordinarie matchtid, och i förlängningen som följde, saknades inte chanser att avgöra.
Men det gick till straffar, och väl där missades det hit och dit. Fast straffspecialisten Patrik Cehlin i Rögle visade åtminstone hur man ska göra för att sätta en straff, och han blev därmed Rögles stora derbyhjälte tillsammans med den storspelande, norske målvakten Lars Volden, som låg på nästan 95 i räddningsprocent.

Cehlin har satt tre av fyra sudden-straffar under säsongen, och totalt har det blivit hela 20 baljor för forwarden.
– Jag har bra koll på den straffvarianten som jag körde med. Jag har inte så mycket tricks för mig, utan försöker bara få målvakten att röra sig i sidled, förklarar han sina framgångar som straffskytt.

Det rådet borde fler spelare ta vara på, det enkla brukar också vara det mest lyckade draget att göra.
Det är ingen hemlighet att rödhökarna just nu är skadeskjutna med en lång skadelista. Därför har det kastats in en del spelare från juniorleden för att fylla på truppen. Men de ska inte skyllas för Rögle-förlusterna.
– Jag tycker att juniorerna har klarat sina roller bra. De spelar ungefär likadant i J18 och J20-lagen som här i a-laget, och det underlättar för dem att snabbt komma in i det, menar Jens Olsson.

I målet kastades Pontus Sjögren in mellan stolparna, och han skötte sig bra i sin troligen sista match i Redhawks-tröjan.
Nu ska allt avgöras i den 52:a och sista grundserieomgången. Båda Skånelagen säkrade sina SHL-kontrakt tidigare i veckan, men det är ändå stor prestige att hamna före i sluttabellen.
Redhawks har två poäng fler än ärkerivalen, i den sista omgången möter man Linköping på borta-is, medan Rögle hemma i Lindab arena tar emot tabelljumbon Karlskrona.

×