Rögle stod för en fin insats i derbyt mot Malmö Redhawks och vann rättvist med 5–1. foto: arkiv

Redhawks chanslöst mot starkt Rögle

ÄNGELHOLM Det var aldrig något snack om saken när Rögle tog emot Malmö Redhawks i det första Skånederbyt av två på två dagar.
Hemmalaget vann fullt rättvist med 5–1.

– Jag tycker att vi ger Rögle den här vinsten, sa Jens Olsson till Cmore.
Malmö Redhawks kom till matchen med ett starkt bortafacit. På de fem senaste hade laget vunnit tre. Men med många spelare borta på grund av skador hade laget inte mycket att sätta emot Rögle i ett fullsatt Lindab Arena.
I den första perioden stod dock bortalaget upp bra mot ett energiskt Rögle. Under de första fem minuterna var Redhawks nära att ta ledningen flera gånger om men fick inte hål på Oscar Dansk.
Istället tog Rögle ledningen i powerplay efter 13:46 då Sebastian Wännström höll sig framme efter slarv i Redhawks-försvaret. Men Malmö hämtade sig väl och kvitterade strax därefter genom Nils Andersson. Det trodde åtminstone de flesta men målet dömdes bort då domarna gjorde bedömningen att Rerdhawks lagkapten Henrik Hetta befann sig i målgården då Andersson placerade in pucken. Därför stod det 1–0 efter första perioden.
– Jag tycker att det är solklart mål och annars ska det vara utvisning på Rögle. Vad ska jag göra när han håller min klubba. Men vi kan spela betydligt bättre. sa Henrik Hetta efter den första perioden.
I den andra perioden höjde Rögle tempot och Redhawks hade inte mycket att sätta emot. Rögles unge dansk Mathias From satte 2–0 och lagkaptenen Christopher Liljewall utökade till 3–0.
I den tredje perioden fick Redhawks ett tidigt powerplay men istället för 4–1 gjorde Jack Connolly 4–0 och då var det många tunga huvuden i bortalaget. Visserligen reducerade Jens Olsson en stund senare men Rögle gjorde 5–1 strax därefter och matchen var definitivt avgjord.
– Nu ska vi avsluta säsongen på bästa sätt, sa Jens Olsson.
Inför lördagens möte skiljer det nu endast tre poäng lagen emellan.

×