Redhawksforwarden Andreas Thuresson öppnade målskyttet i Malmö arena. Foto: Björn Lindgren/TT
Nils Andersson pricksköt in 3-0 i första perioden. Foto: TT
Nicklas Jadeland och Lukas Kihlström fajtas på isen.

Redhawks tog fjärde raka hemmasegern

MALMÖ Malmö Redhawks bröt förlustsviten mot Brynäs. 5-3 (3-0, 1-3, 1-0) slutade en målrik tillställning i Malmö arena.

Brynäs har inte varit en favoritmotståndare för Malmö Redhawks i årets SHL. Men i fjärde matchen kom första segern.
– Vi gjorde en stabil match. Kom ut med fart, spelade bra defensivt och lyckades hänga dit lite puckar också. I andra perioden slappnade vi av, men jag tycker ändå vi kontrollerade matchen. Det var skönt med en seger, säger tvåmålsskytten Andreas Thuresson.

Redhawks startade i ett rasande tempo och satte 1-0 redan efter 55 sekunder genom Thuresson. Det var ett avslappnat hemmalag som styrde och ställde ute på isen. Kent McDonell utökade ledningen halvvägs in i perioden. 3-0 klippte Nils Andersson in med ett tungt slagskott från blå när matchuret stod på 13.10. Det fortsatte att rassla i näten i andra perioden. Andreas Thuresson skickade in 4-0 efter 6.20. Då vaknade Brynäs. Med två mål inom loppet av 45 sekunder fick gästerna kontakt och när Ponthus Westerholm tryckte in 4–3 efter 15.12 var det match igen.
I tredje hade Brynäs ett par farliga skott utifrån när mycket folk parkerade framför Jonas Gunnarsson i hemmakassen. I ett sista försök att få in kvitteringen plockade gästerna ut målvakten och fick ett jätteläge. Greg Scott kom helt ren, men Gunnarsson räddade. I stället avgjorde Kent McDonell matchen när han satte 5-3 i tom kasse. Segern var Redhawks fjärde raka på hemmais. – Vi har spelat bra hockey under en längre tid. Nu efter landslagsuppehållet har vi verkligen visat att vi är ett SHL-lag. Jag tycker vi har gjort en bra säsong, säger Thuresson.

I Brynäslägret var det inte lika muntert.
– Vi är inte alls med i första perioden och hamnar i underläge med 0-3. Det går att vända i hockey, men det händer inte ofta. När vi får in ettan i andra perioden växer vi och i tredje har vi ett bra kvitteringsläge när vi tar ut målvakten. Men nej, det räcker inte att spela i två perioder, säger Tommy Sjödin, assisterande tränare i Brynäs.

×