Foto: Pontus Lundahl / TT

De låtarna vill vi ha på vår begravning

Musik Som i allt annat går det även trender i hur vi vill utforma våra begravningar.

Än så länge är orgelmusiken vanligast på våra begravningar, men med tiden har allt mer personliga val smugit sig in i ceremonierna. Ett av Sveriges största företag i begravningsbranschen har låtit göra en statistisk undersökning där de frågat 1 047 svenskar i åldrarna 16-79 år vilken musik de vill ska spelas på sin begravning,

– Begravningar följer trender i övriga samhället. Det blir allt vanligare att man personifierar allt från val av bil, bostad och mobiltelefon. Vi märker av att mer musik som spelas på begravning är musik som har betytt något för den avlidne. Jag tycker det är ett fint sätt att minnas den avlidnes personlighet vid begravningen, säger Peter Göransson informationschef på Fonus i ett pressmeddelande.

Mest önskad musik

1. Johann Sebastian Bach – Air
2. Björn Skifs – Håll mitt hjärta
3. Carola, bland andra – Härlig är jorden
4. Christer Sjögren, bland andra – Jag har hört om en stad
5. Oskar Lindberg – Gammal fäbodapsalm

Andra svar i undersökningen

1. ”Herre gud jag är 20, jag vet inte”
2. ”Något som varit betydelsefullt för mig”
3. ”Sån musik jag tycker om. Inte typisk musik man kanske väljer till en begravning utan musik som ligger mig varmt om hjärtat och är personlig.”
4. ”Nåt glatt och livligt”
5. ”Spelar ingen roll, kommer ju ändå inte att höra”

Dagens fråga

Följer du fotbolls-VM?

Loading ... Loading ...
×