Innebandyspelare och blivande lärare, elitryttaren Victoria Wallenstam har mycket på sitt schema. Men det är inget som bekymrar göteborgskan, som i Helsingborg tog hem karriärens andra Grand Prix med Capitano Paul Z. Foto: Christel Behrmann

Felfritt för Victoria i Grand Prix

Ridsport Victoria Wallenstam, 22, hade egentligen brått hem till en väntande tenta. Men hon tog det ändå relativt lugnt i omhoppningen och det räckte för att ta hem segern i Helsingborg Vinter-Grand Prix med sin Capitano Paul Z. Prischecken på 15 000 kronor blev ett härligt studiebidrag.

Victoria behövde ”bara” rida felfritt i omhoppningen för att ta hem segern. Hennes tre konkurrenter hade alla rivit.
– Men jag ville inte riskera något, det är så lätt att en bom faller. Så jag snålade in på några vägar och höll ett bra grundtempo, förklarade hon.

Det blev ingen riving, Victorias skimmelhingst Capitano Paul Z hoppade lika säkert som i grundomgången.
– Min andra GP-seger, sa Victoria och påminde om triumfen hon fick uppleva när hon tog hem VW-Grand Prix på Flyinge 2014.
Även om ridningen är en stor del av Victorias liv finns det annat i hennes tillvaro. Hon spelar innebandy, just nu i Pixbos B-lag, efter att (innan hästarna tog för lång tid) spelat i elitlaget. I höstas började hon på Göteborgs universitet med mål att bli lärare.
– I matte, svenska, engelska och idrott, i 4-6-klasser. Jag älskar barn och vill väldigt gärna arbeta med dem, sa hon.
Med så mycket vid sidan om tänker Victoria dra ner antalet hästar i stallet och enbart fokusera på sina fyra topphästar, Capitano Paul Z, Campus, Warrior och Lento. Samtliga fyra skulle egentligen hoppat Grand Prixen i Helsingborg.
– Men jag strök Lento och Warrior eftersom det annars blivit för stressigt för mig. De får gå i den trestjärniga internationella tävlingen i Borås i stället, sa Victoria.

I Borås tänker även OS-aktuelle Peder Fredricson rida. Han har nyligen tävlat framgångsrikt utomlands med All In och Flip’s Little Sparrow. I Helsingborg luftade han VM-hästen Sibon och visade upp en häst i fin form som lekte sig igenom söndagens 1,40 och slutade tvåa, efter Anna Persson på Coignard Katalei.
– Sibon känns fantastisk fin och han ska få tävla på. Han är en i gänget och det kommer att finnas många bra klasser för honom under säsongen, sa Peder.

×