Julia Andrejic går på skott i hemmamötet mot danska Randers. Foto: Nils-Åke Åkesson
Jasmina Djapanovic på genombrott. Foto: Nils-Åke Åkesson
Dansk glädje i Höör. Foto: Nils-Åke Åkesson

H65 förlorade även returen

HANDBOLL H65-damerna gjorde ett tappert försök att fälla Randers Men allt gick åt fanders.

Långa stunder bjöd både Randers och H65 på härlig handbollsunderhållning i EHF-cupens kvartsfinalretur. Det var europacupshow på hög nivå med kamp, finess och fart.
Matchen leddes av två österrikiska domare med vilka varken vinnarna eller förlorarna var nöjda. Det gav å andra sidan ännu mer energi till matchen. Till och med den svårflörtade publiken i Höör var med på noterna. Trycket i hallen var det ”värsta” någonsin i dessa sammanhang. Länge var det dessutom spännande. 10-13 i paus höll H65 på något sätt kvar i kvartsfinalen. Men det var lite för stora siffror. H65 hade ju att vända på ett 27-30-nederlaget från matchen i Danmark i förra veckan.
Randers niometersspel av världsklass stoppades framgångsrikt, men då levererades deras kantspelare istället.
– Vi hade behövt en del flyt för att kunna hota Randers. I första halvlek studsade bollarna stolpe ut istället för stolpe in. Vi fick inte de där enkla målen, sa en frustrerad Julia Andrejic efter en ny toppmatch.
Hoppet släcktes tidigt i den andra halvleken. Hemmalaget chansade hejvilt i omställningarna och tryckspelet i jakt på enkla mål, men förlorade istället bollen och när Niklas Harris kastade in timeout-kortet efter sex minuter stod det 10-16 på tavlan istället för 13-13. Nio bollar totalt som skulle ätas upp på 24 minuter. Mission: Impossible.
– Vi ville så otroligt mycket. Kanske lite för mycket. Energin i laget och i hallen var helt otrolig. Personligen känner jag att jag utvecklas massor av sådana här matcher, menade Andrejic.
Hoppet är, liksom skattemyndigheten, det sista som överger människan och med kvarten kvar hade H65 kämpat sig fram till 18-19. Fyra mål upp med 14 minuter kvar…
– Vi gav oss själva chansen och hade kunnat gå vidare om vi fått bättre utdelning i första halvlek, för vi kom trots allt till väldigt många avslutslägen, summerade Niklas Harris.
Men när danskan skulle klämmas åt var marginalerna inte med Höördamerna. Trots att Jasmina Djapanovics vänsterbössa glödde och att Jessica Ryde klev in och knep två straffar. Randers kunde, sedan H65 chansat en del, dansa undan till en enkel seger med sammanlagt åtta mål.
Det innebär att H65 går in i SM-slutspelet utan att behöva flänga till Ungern eller Ryssland samtidigt.
– Att bara ha slutspel att tänka på skapar bättre förutsättningar att prestera bra där. Vi har presterat sämre i Elitserien i år just för att vi satsat på Europacupen, avslutade Harris.

×