Slutspelshoppet gick upp i rök

ISHOCKEY Ett oerhört blekt IK Pantern fick se slutspelsdrömmen gå upp i rök efter 0–2 hemma mot Vita Hästen.
På söndag tar säsongen slut.
– Det känns tomt.

Tränaren Stephan ”Lillis” Lundhs ord, och blick, var talande sedan nykomlingen åkt ur slutspelskampen med bara en omgång kvar av hockeyallsvenskan.
Men i fredagens drabbning kändes det inte ens nära.
Vita Hästen var helt enkelt bättre.
– På något sätt verkar det som att vi inte haft den där riktiga energin i de senaste matcherna. Jag tycker att vi började bra efter uppehållet med segrar mot Almtuna och Oskarshamn, men sedan har vi inte nått upp till vår tidigare nivå, konstaterade Lillis Lundh besviket.
– Vad ska man säga? Jo, att det har blivit något av en mental påfrestning och i dag (läs fredag) fanns inte spetsen som vi haft under stora delar av säsongen. Vi skapade nästan ingenting och därför var resultatet ganska givet.
Vita Hästen gjorde sitt första mål efter 32.06 och 56 sekunder in på tredje perioden ökade gästerna på till 2–0 som också blev slutresultatet. På söndag avslutar Pantern sin allsvenska debutsäsong med bortamatch mot klara tabellettan AIK.

×