Polisen slog på stort när man skulle presentera sitt löfte till de boende på Lindängen. Ridande poliserna Gry Henning med hästen Zäta (närmast) och Lina Rosell med hästen Rizzard var med. Foto: Lennart Larsson
Zoran Markovic tror och hoppas att polisens ökade närvara i Lindängen ska öka tryggheten
Det hoppas också Ingemar Kjellberg, Ulla Johansson och Viggo Dahlgren, som ogärna går ut i området på kvällarna.

Polisen vill ha ett tryggare Lindängen

LINDÄNGEN I stadsdelen Fosie har andelen polisanmälda brott minskat de senaste åren och tryggheten hos de boende har ökat.
Men inte i Lindängen. Nu ska polisen och stadsområdet försöka ändra på det.

Polisorkestern spelade och poliser och kommunfolk turades om att grilla korv och bjuda på alla Lindängenbor som samlats för att höra mer om det så kallade medborgarlöfte som polisen ville presentera.
Löftet är kort att tryggheten i och kring Lindängens centrum ska öka medan användningen av alkohol och droger ska minska.
– Vi ska öka den polisiära närvaron här och öka tryggheten, lovade kommunpolisen Zoran Markovic.

Just i Lindängen känner man sig mindre trygg än i andra områden i Fosie, trots att andelen anmälda brott i stadsdelen minskat här de senaste åren med 20 procent.
– Lindängen sticker ut lite. Just centret har på kvällar upplevts som en otrygg plats. Då ska man veta att om man tittar på hela stadsdelen så ligger man nästan lägst i Malmö vad gäller andel människor som faktiskt utsatts för brott.
Polisen ska från och med nu och året ut vara mer i Lindängen, inte bara vid utryckningar, och man ska också försöka arbeta mot ungdomsgäng som stör andra i området.
Men andra måste också vara med om satsningen ska lyckas, tycker Zoran Markovic. Polisen kan inte göra´t ensam.

Christian Hagård, enhetschef i stadsområdesförvaltning Söder, säger att man bland annat tänker kontakta fastighetsägare i området och kommunens gatukontor och se till att se till att otryggheten minskar genom att kanske ta bort buskage eller se till att all belysning fungerar kvällstid.
Det är tyvärr så att det finns problem kring centret med narkotikahandel och annan ljusskygg verksamhet,.
– Men kan vi fylla Lindängsplan med verksamhet som medborgarna driver själva så kommer andra än de som gör människor otrygga att vara ute.

På en bänk i solen sitter tre av dem det handlar om. Ulla Johansson, Ingemar Kjellberg eller Viggo Dahlgren går ogärna ut på kvällarna.
– Nej, jag går inte efter att det har blivit mörkt. Det är för mycket ungdomsgäng, tycker Ulla Johansson, och hoppas verkligen att polisens löften kommer att infrias.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×