Jonas Reinholdsson, kommunalråd Kent Mårtensson och franchisetagare Jesper Liedstrand skakade hand för O’Learys-restaurang och bowlingshall på Ystad arenan. Foto: Jari markkanen

Klart med O’Learys koncept på Arenan

YSTAD Jonas Reinholdsson är glad över att få etablera en O’Learys-restaurang med bowling på Ystad arena.
– Det blir en samlingslokal för turister och Ystadsbor, sa han när konceptet presenterades på Nya rådhuset i onsdags.

O’ Learys

O’ Learys är en restaurangkedja som hyr ut ett affärskoncept till franchisetagare. Jonas Reinholdsson grundade kedjan 1988 i Göteborg. Han är fortfarande dess ägare. Kedjan har ett 80-tal restauranger i Sverige, även med bowling, bland annat i Skövde, Finspång, Visby och Falköping.

Han är grundare, etablerings- och utvecklingsansvarig för franchiseföretaget O’Learys.
– Jag besökte platsen för första gången för två och ett halv år när det var en byggarbetsplats och nu är vi är väldig glada över att vi äntligen kunna knyta ihop säcken, säger Jonas Reinholdsson.

Bowling och restaurang fanns med i planerna från början, men företaget misslyckades med att komma överens med femklövern, bland annat om hyran. Efter valet 2014 väckte det nya styret frågan igen.
– Vi sa under valrörelsen att det är viktigt att Ystad ska ha en bowlinghall och nu är vi där, säger Kent Mårtensson (S) och påpekar att Ystadsbowlare som spelar i Tomelilla ska flytta verksamheten till Arenan.
– Nu ska frågan hanteras av kommunfullmäktige, men ingen har hittills yrkat avslag, det finns en bra majoritet för frågan, säger Kent Mårtensson.

Ett av kruxen har varit tilläggsanslaget på 3,3 miljoner kronor för en bowlingsanläggning som ska godkännas av kommunfullmäktige.
Utgiftsökningen beror på förändrade marknadspriser och tillkommande byggkostnader. Satsningen kostar 17,3 miljoner kronor.
– En del av summan (1,7 miljoner kronor) är för oförutsedda utgifter och förhoppningsvis behöver vi inte använda dem, påpekar Kent Mårtensson.

Jonas Reinholdsson är nöjd med avtalet och förutsättningarna:
– Jag tror på det, för i Ystads finns ett bra föreningsliv och näringsliv, men verksamheten ska också passa barnfamiljer och pensionärer och ha en lokal prägel.
Lokalytan med O’Learys-restaurangen och bowlingen på tolv banor uppgår till 6 000 kvadratmeter. Entreprenör NCC startar bygget i april och målsättningen är att den öppnar i oktober.
– Hur många jobb verksamheten ger beror på öppettiderna, men minst 10-12 anställningar på kvällstid blir det. Öppettiderna blir klockan 11-23, det är ambitionen. Efterfrågan får styra detta.

Franchisetagaren blir Jesper Liedstrand. Han berättar att han började som yrkesmilitär. 2005 växlade han över till restaurangbranschen. Han driver Frimurarhotellet i Kalmar och O’Learys-restaurangen Lund och Kalmar.
– Jag tror mycket på konceptet, man ska kunna komma som man vill och det ska passa alla, det är något som jag trivs med, säger han.
Kent Mårtensson talade om Ystads vision som en växande kommun:
– Det blir en stadsomvandling från ett industriområde till en levande stadsdel där olika delar möts, bland annat kultur och idrott. Vi ska ha mångfald för att locka fler att flytta till Ystad. Och bowlingen är en viktig del i allt detta.
Han pratade också om att målsättningen är att stadsdelen ska få 1 000 nya bostäder och en ny skola.

– Tanken är att förstärka stadsdelens närhet till centrum för att skapa mervärde i hela området, tillägger samhällbyggnadschef Andreaz Strömgren som har arbetat med avtalet.
På mötet deltog även Eva Bramsvik Håkansson (C), kommunstyrelsens förste vice ordförande, Ann-Sofi Eriksson, byggprojektledare och Åsa Bodeborn, näringslivsutvecklare.
– Vi hälsar er varm välkomna till Ystad, det blir bra för alla som bor här, sa Eva Bramsvik Håkansson.

O’ Learys

O’ Learys är en restaurangkedja som hyr ut ett affärskoncept till franchisetagare. Jonas Reinholdsson grundade kedjan 1988 i Göteborg. Han är fortfarande dess ägare. Kedjan har ett 80-tal restauranger i Sverige, även med bowling, bland annat i Skövde, Finspång, Visby och Falköping.

Dagens fråga

Var det rätt att Peter Madsen dömdes till livstid för mordet på Kim Wall?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×