Skjuten möttes av arrogant operatör

HÄSSLEHOLM Den svårt skottskadade 28-årige mannen lyckades själv ringa till SOS Alarm efter att han blivit skjuten i magen natten till den 4 juli i fjol. Men operatören som tog emot samtalet hotade med att lägga på luren om 28-åringen inte svarade på frågorna.

Tidningen har tagit del av den drygt tusen sidor långa förundersökningen där en 42-årig man står åtalad för mordförsök i Hästveda i fjol. Där framkommer det att det var den målsägande 28-åringen som klockan 03.40 natten till lördagen den 4 juli själv ringde till SOS Alarm.
I två ljudfiler på sammanlagt drygt 24 minuter går det att följa hans samtal med SOS Alarm där han svårt skadad bara vill ha hjälp, men under stora delar av samtalet istället möts av en arrogant operatör.

28-åringen upprepar flera gånger i början av samtalet att han blivit skjuten och att han tror att han ska dö, och att han är i Hästveda. Under de första minuterna försöker operatören få fram exakt var i Hästveda han är, om han vet vem som sköt och om den misstänkte gärningsmannen är på samma plats.
Efter fyra minuters samtal ändras tonläget när operatören upprepade gånger frågar vad 28-åringen gör med sin telefon för det går inte att höra vad han säger. Operatören vill också ha den skjutnes telefonnummer, och trots att 28-åringen bara skriker ”aj, aj, aj, aj” som svar fortsätter operatören utkräva svar.

När 28-åringen svarar ”jag har så ont” får han i sin tur svar av operatören med ”va inte uppkäftig då för då ska jag inte hjälpa dig över huvud taget”. Operatören hotar även med att lägga på om 28-åringen inte svarar på frågorna som ställs.
Till och med efter att den skjutne mannen skrikit ”aj” i nästan en minut återkommer operatören till att vilja ha reda på mannens telefonnummer.
Efter 24 minuter lägger operatören på, då har den skjutne mannen varit tyst i cirka tio minuter vilket sannolikt beror på att en lastbilschaufför stannar till, och att både polis och ambulans kommit fram till 28-åringen.

Dagens fråga

MFF har inte börjat säsongen som laget hoppats. Tror du fortfarande på guld?

  • Ja, självklart! (44%, 319 Röster)
  • Nej, knappast! (31%, 219 Röster)
  • Jag har aldrig trott på guld. (25%, 179 Röster)

Antal röster: 717

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×