Tre till sjukhus efter storbråk på Svalövsskola

Svalöv Tre elever fick föras till sjukhus efter ett storbråk på Linåkerskolan i Svalöv.
Den svårast skadade fick föras till Skånes universitetssjukhus.

Bråket ägde rum vid lunchtid på fredagen och polisen larmades till platsen strax före klockan tolv på dagen.
En av eleverna var fortfarande vid femtiden kvar på sjukhuset med bruten handled och ett brutet nyckelben. En annan elev fick komma hem efter att en hjärnskakning konstaterats medan den tredje fick plåstras om på vårdcentralen. Detta enligt ett mejl som Kerstin Lingebrant, utbildningschef i Svalövs kommun, skickats till ledamöter och ersättare i bildningsnämnden.

Polisen bekräftar att man ryckt ut till platsen för att upprätta tre anmälningar, en för grov misshandel och två för misshandel. Man har också förhört de inblandade och vittnen.
En patrull har också skickats till Sus i Lund för att förhöra den svårast misshandlade pojken. Av polisen beskrivs pojkarna vara i 14-15-årsåldern.

En jämnårig elev, som såg händelsen, berättar för Skånskan att bråket handlar om en konflikt, där ett flyktingbarn mobbats av ett antal andra flyktingbarn.
– Vi fick tidigare under dagen veta att det skulle bli ett slagsmål. Vi blev jätteoroliga för att de skulle göra honom illa, så vi var åtta stycken som sprang dit.

Argumentation uppstod som utmynnade i slagsmål.
– En lärare försökte stoppa det men hon blev bortknuffad. Min kompis försökte gå emellan men då blev han påhoppad av sju killar som gav honom jättemycket stryk. Jag försökte gå fram men då fick jag själv en spark.

Eleven berättar vidare att den mobbade flyktingpojken sedan fick en ordentlig knuff, så att han flög in i en vägg och förlorade medvetandet.
– Han var helt borta i flera minuter. Jag satt vid honom och försökte få honom att vakna till.
Eleven uppskattar att bråket pågick i en kvart innan en vuxen slutligen fick stopp på det.

Kerstin Lingebrant kan, eller vill inte, berätta vad som ligger bakom storbråket.
– Det är en värdegrund som inte är okej och det handlar om att man beter sig mot varandra på ett alldeles förfärligt sätt, säger hon.
I mailet bekräftar hon dock att det är nyanlända flyktingbarn involverade. Av mailet framgår också att två elever kommer att vara avstängda från undervisning nästa vecka.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×