Helena Blomqvist är en av de första utställarna i konsthallens nya lokaler på Falsterbo strandbad. Hon visar fotografier och har hämtat inspiration från sin sons mardrömmar.
Karolina Rashwane på plats i den pedagogiska verkstaden som är en del av de nya lokalerna på Falsterbo strandbad.

Konsthallen på plats i sina nya lokaler

FALSTERBO Efter att ha funnits i stationshuset i många år har Falsterbo konsthall fått en ny utställningslokal på Falsterbo strandbad som öppnar under lördagen.

– Det känns jätteroligt att vara på plats här, konstaterar Karolina Rashwane som är konstpedagog på konsthallen på Falsterbo strandbad. Vårt utställningsrum här är flexibelt. Vi har flyttbara väggdelar och kan variera dem genom att måla i olika färger eller med hjälp av en fototapet.
– För oss är det en stor fördel att det även finns andra verksamheter i huset. Det öppnar upp för ett samarbete som vi ser fram emot.

Vellinge kommuns satsning på att bygga om Falsterbo strandbad innebär att flera olika intressen samlats i samma hus. Här finns inte bara konsthall utan turistinformation, Falsterbo naturum och restaurang. Tanken är att bjuda besökarna på en rad olika upplevelser i samma hus.
Konsthallen har även fått ett videorum med möjlighet att exponera bild och ljud. Bredvid finns en ateljé.
– Vi kommer att arbeta mycket med skolorna. I den här pedagogiska verkstaden har de möjlighet att göra många olika aktiviteter, fortsätter Karolina Rashwane.
Under invigningsdagen kan barnen skapa fantasibilder med hjälp av mobilen.
Fem olika utställningar finns inplanerade under året. Först ut är Helena Blomqvist och Lars Brunström. Helena Blomqvist ställer ut fotografier och Lars Brunström skulpturer.

Helena Blomqvist visar en bildserie som heter Slumberland.
– Jag har blivit inspirerad av min sons mardrömmar, berättar hon. Ofta drömmer han att ett farligt djur eller monster kommer och tar honom.

På fotografierna blandas äventyr, utmaningar och fantasi. Även Lars Brunströms skulpturer befinner sig i gränslandet mellan fiktion och verklighet. Skulpturerna föreställer djur och är mekaniska men deras tempo är förändrat och förvanskat.
Utställningen invigs precis som övriga upplevelser på Falsterbo strandbad på lördag. Den pågår till och med den 17 april.

Årets program på konsthallen fortsätter sedan med David Svensson, Old world rise again, Falsterbo bird show, Nu ska vi berätta med en rad olika konstnärer och slutligen Margit Brundin, stengods och Annette Hammarén, målningar.
Konsthallens öppettider är fram till mars månad torsdagar-söndagar klockan 11-16. Under april-maj är öppettiderna onsdag-söndag 11-16.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

  • Nej (70%, 408 Röster)
  • Ja (30%, 175 Röster)

Antal röster: 583

Loading ... Loading ...
×