Konsthallens nya lokaler på Falsterbo strandbad. På den första utställningen visas mekaniska skulpturer av Lars Brunström och en bildserie av Helena Blomqvist.
Nils-Arvid Andersson ansvarar för naturum på Falsterbo strandbad.
Falsterbo strandbad har byggts om och på lördag är det dags att inviga.
En besökare som fick vänta utanför. Från restaurangens trädäck har man naturen inpå knuten.
En av upplevelserna i Falsterbo naturum är att prova på hur det känns att vara fågel.
På husets tak finns det möjlighet att samlas. Vid dåligt väder kan även skydd för huvudet erbjudas.
Utsikt från taket.

Naturen inpå knuten

FALSTERBO Ombyggnaden av Falsterbo strandbad är klar och huset precis intill havet bjuder på en mängd olika upplevelser.
Enbart Falsterbo naturum räknar med 70 000 besökare om året och satsningen är tänkt att bli Vellinge kommuns största besöksmål.

Konsthall, turistinformation, naturum och restaurang har samlats under ett tak. Tidigare fanns här endast restaurang och nattklubb.
– Ombyggnaden har pågått under hela 2015, berättar Per Persson som är verksamhetsansvarig för Falsterbo strandbad. Många förknippar säkert Strandbaden med ett dansställe.
– Nu ska vi locka folk från hela Skåne. Vår tanke är att anpassa utbudet efter säsongen. Vi har även förlagt vår turistinformation hit och målet med är att få folk att stanna 1-2 nätter till.
Christian Wilander är ny krögare för restaurangen. Här kommer det att vara öppet året runt men öppettiderna blir generösare under sommarsäsongen.

I och med ombyggnaden har också utsikten över klitter och ut till havet blivit bättre. Ungskog har gallrats bort och nu dominerar de höga tallarna. Besökaren får en naturupplevelse bara genom att titta på utsikten. Det finns också möjlighet att gå upp på taket och här finns många sittplatser på en trätrappa.
Falsterbo naturum finns på husets ovanvåning.
– Det är en ynnest att få jobba på ett sådant här ställe, konstaterar Nils-Arvid Andersson. Att få finnas i den här fantastiska naturen, medvetandegöra folk och få dem att upptäcka vår natur.
Naturumet bjuder på både analoga och digitala upplevelser. Varför inte sticka in huvudet i en ugglehuv och få känna på vad polariserat seende kan innebära.

På en skärm kan man följa bivråk, fisktärna och törnsångare längs med deras flyttväg.

Falsterbo konsthall har också fått helt nya utställningslokaler i huset. På lördag är det dags för invigning med öppet hus kl 11-16.

Dagens fråga

Har du grillat i trädgården än?

Loading ... Loading ...
×