Hallberg tillbaka i Lugi

Lund Efter ett och ett halvt år i danska ligan återvänder Anders Hallberg till Lugi.
29–åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

– Jag är otroligt glad över att vi har hittat en lösning så att jag kan komma hem till klubben i mitt hjärta, säger Anders Hallberg.

Säsongen 2013–14 spelade Lugi SM–final mot Alingsås, en match laget förlorade. Efter matchen lämnade flera spelare och ledare klubben, bland annat Tomas Axnér och Anders Hallberg. Axnér återvände till Lugis tränarbänk inför årets säsong, nu är det klart att även Hallberg blir vinröd igen.

– Jag har haft en dialog med Anders under hela hans utlandssejour. Han har spelat bra i ett väldigt bra lag med extrem konkurrens på niometer. Men jag tror att både Anders och hans fru har längtat hem, säger Tomas Axnér.

Speltiden i Danmark har blivit mindre och mindre för svensken och möjligheten att få en större roll i Lugi är något Hallberg ser fram emot.

– Jag har varit missnöjd med speltiden som har varit upp och ner. Vissa matcher har jag spelat 50 minuter och i andra endast tio. Så vill jag inte ha det. Så här mitt under säsongen var Lugi det absolut bästa alternativet.

Hallberg, som spelar mittnia, kommer främst att få konkurrera med Andreas Arrman och talangen Alfred Jönsson.

– Anders är ganska lik Arrman som spelartyp men det vi saknat mest i år är Anders ledaregenskaper. Vi har många unga killar på niometer så där behöver vi en spelare som Anders som visar vägen både på träning och match, säger Axnér och fortsätter:

– Nu får vi andra möjligheter att variera hur vi ska ställa upp på niometer. Anders återkomst sätter press på såväl våra mittnior som ytternior.

Anders Hallberg, med Kävlinge HK som moderklubb, var lagkapten i Lugi i flera år och har nu sagt upp sitt kontrakt med BSV för att åter spela i Lugi.

– Det känns så klart bra för oss när spelare som varit iväg vill komma tillbaka, avslutar Axnér.

×