Vellinge kommun polisanmäler sig själva efter dödsolycka

En polisanmälan är gjord, en sjuksköterska är avstängd från sin tjänst och en omfattande lex Maria-utredning pågår i Vellinge kommun efter att en boende på ett vård- och omsorgsboende i Vellinge kommun har gått bort efter en fallolycka.

I ett pressmeddelande berättar Vellinge kommun hur en av de boende på ett vård- och omsorgsboende i Vellinge kommun har avlidit efter en fallolycka.

Händelsen har polisanmälts av tjänstgörande läkare för att utredas vidare. Man har också valt att stänga av den sjuksköterska som var inkopplad vid fallolyckan under tiden som utredningen pågår.

– Våra tankar är i första hand hos den avlidna och hennes anhöriga. Denna händelse är djupt tragisk för alla inblandade, säger Anna Mannfalk (M), omsorgsnämndens ordförande i pressmeddelandet.

Vad som egentligen hände håller på att utredas av kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska som har startat en omfattande lex Maria-utredning. Enligt uppgift kan den olyckliga utgången av fallolyckan ha att göra med blodförtunnande läkemedel.

 

– När patienter som behandlas med ett blodförtunnande läkemedel faller finns en ökad risk för blödning. Redan idag har vi vidtagit åtgärder och informerat sjuksköterskor och omsorgspersonal. Parallellt med utredningen kommer vi att uppdatera rutinen för fall och erbjuda förnyad utbildning om blodförtunnande läkemedel kopplat till fall och trauma, säger Helen Hansson Malmgren, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Vellinge kommun.

 

Dagens fråga

Var det rätt land som vann VM i fotboll?

Loading ... Loading ...
×