Danska Allerkoncernens svenska dotterbolag Aller Media ska sälja huvudkontoret på Landskronavägen i Helsingborg och flytta verksamheten med cirka 200 anställda till Malmö.

Aller flyttar från Helsingborg till Malmö

SKÅNE Den danska Allerkoncernen flyttar från Helsingborg till Malmö.

Flytten MBL-förhandlades med fackliga representanter under förmiddagen. 13:30 fick personalen via stormöten ledningens bekräftelse på att flytten snart är ett faktum.
– Vi har precis internt informerat om att vi har genomfört fackliga förhandlingar om att flytta verksamheten i Helsingborg till Malmö, säger Kristina Hagbard, kommunikationschef på Aller till Dagens Media.
Formellt väntas ett styrelsebeslut fattas inom kort.

Enligt Dagens Media är Allerkoncernens svenska bolag Aller Media efter en lång rad goda år hårt pressat av ett problemfyllt byte av prenumerationssystem och det dyrbara köpet av Frida förlag.

Aller Media flyttar nu sin verksamhet vid Landskronavägen i Helsingborg till Malmö.
Huvudkontoret med företagets operativa ledning flyttades till Stockholm vid årsskiftet. Den flytten påverkar dock inte det dagliga arbetet eller verksamheten i Skåne.

Aller Media är tillsammans med Stockholmsbaserade Bonnier Tidskrifter en av Sveriges största tidskriftsförlag.
Enligt det senast publicerade bokslutet från september 2014 omsatte Aller Media 1,5 miljarder kronor och redovisade en vinst på 80 miljoner kronor efter finansnetto.

Beslutet om flytt innebär att Malmö stärker sin roll som södra Sveriges centrum för huvudkontor och mötesplatser.
I höstas invigde Ikea sin nya globala mötesplats Hubhult med plats för cirka 1 000 medarbetare och 200 besök per dag mitt emot varuhuset i Svågertorp i Malmö medan Ikano Bank och Ikano Fastigheter flyttade in i Skanskas nybyggda kontorshus i Hyllie.
I år flyttar Orkla Foods sitt huvudkontor från Eslöv till Malmö.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×