Inifrån skräckens bunker. Det var här den kidnappade kvinnan hölls inspärrad. BILD FRÅN POLISENS FÖRUNDERSÖKNING
Köket. I skåpet under vasken påträffades hårtussar som troligen är löshår som lossnat. Inne i bunkern påträffades även en rullstol och ett par handklovar. Bild från polisens förundersökning
Sängen var bäddad med lakan och örngott. På sängen låg en bok. Bokens titel: ”I djävulens sällskap”. (Skriven av Peter Robinson och originaltiteln är ”Friend of the Devil”.) Bild från polisens förundersökning
En vanlig, föga uppseendeväckande maskinhall på en gård i Östra Göinge – utifrån sett. Men fasaden döljer skräckbunkern där läkaren höll den kidnappade kvinnan inlåst. Bild från polisens förundersökning
Rastgården i anslutning till bunkern. Den saknar tak, men det höga planket förhindrar insyn. En dörr mellan bunkern och ytterväggen leder ut till rastgården. bild från polisens förundersökning
Skiss över maskinhallen (från polisens förundersökning). Den tjocka linjen visar väggen till själva bunkern inne i maskinhallen. Bunkern är 60 kvadratmeter stor.

Polisens bilder inifrån bunkern

ÖSTRA GÖINGE Det ser ut som en vanlig, oansenligt maskinhall. Men det är bara en fasad. Bakom fasaden döljer sig en bunker av betongblock och plåt.
Här är bilderna inifrån skräckbunkern i Östra Göinge, där en kvinna hölls inlåst av en 38-årig läkare.
På sängen inne i bunkern ligger en bok med titeln – ”I djävulens sällskap”.

Maskinhallen på den avskilt belägna gården i Östra Göinge döljer en bunkerliknande byggnad med dubbla säkerhetsdörrar, femdubbla lås och gjutet betonggolv.
Polisens bilder från bunkern, varav några ni ser här intill, visar att den är konstruerad för att någon ska kunna vistas där under lång tid. Toalett, ventilationssystem och en spartanskt möblerad cell med säng och köksdel.
I kyl och frys hittades mat och i köksdelen fanns även en rad olika läkemedel.
På sängen låg en bok.
Bokens titel: ”I djävulens sällskap”.
På flera ställen i bunkern finns en hel del verktyg och byggmaterial och arbetet med att färdigställa bunkern föreföll pågå.
Bland polisens fynd märks ett par handbojor. I bunkern hittades även en rullstol.

I anslutning till bunkern finns något som polisen kallar för en rastgård. I utrymmet mellan bunkern och ytterväggen i den norra delen finns en dörr som leder ut till rastgården. Rastgården omgärdas av ett högt plank och saknar tak. Den har en låst port.
Relativt färsk mat i köket, hygienartiklar och sängkläder visar att i bunkern har någon vistats under en tid – inlåst. Bunkern är byggd för att kunna stänga in någon, med kraftiga ståldörrar och kodlås.
Här inne skulle en kvinna hållas inlåst och utnyttjas som sexslav.

Det var i höstas som kidnappningen i Östra Göinge uppdagades och den fick stor uppmärksamhet.
Bunkern byggdes av en 38-årig läkare, som ska ha påbörjat bygget redan 2010. I september i fjol drogade han en kvinna i Stockholm och tog med henne till bunkern, där hon hölls inlåst.
Enligt åtalet ska mannen, efter att ha drogat kvinnan, våldtagit henne och sedan kört henne i bil ner till sin gård i Östra Göinge, där han låste in henne i bunker. Enligt kvinnan hotade han att hålla henne inlåst i flera år.
Av åtalet framgår att han tog blodprover på henne för att undersöka om hon hade några könssjukdomar, hotade att ha oskyddat samlag med henne och att hon skulle kedjas fast vid sängen om hon försökte fly.
När han fick reda på att polisen letade efter kvinnan tog han med sig henne till Stockholm för att tvinga henne att inför polisen förklara att allt var bra. På polisstationen fattade man dock misstankar och bad att få tala med kvinnan i enrum. Då berättade hon om kidnappningen och mannen greps.

Åklagare Peter Claeson har sagt till Norra Skåne att det finns misstankar om att mannen haft planer på att frihetsberöva även andra personer.
I boningshuset på gården med bunkern hittade polisen bland annat två masker och en peruk samt nederländskt id-kort och körkort utfärdat på 40-talet. Den ena masken påminner om mannen på bilden på de nederländska id-handlingarna. Ytterligare ett nederländskt id-kort hittades i boningshuset.
I boningshuset fanns även en stor mängd läkemedel och medicinsk utrustning.
När mannen åtalades vid Stockholms tingsrätt på måndagen var brottsrubriceringarna människorov och grov våldtäkt.

Den 38-årige läkarens försvarsadvokat Mari Schaub sa i tisdagens Norra Skåne att både hennes klient och kvinnan är att betrakta som offer. Hon sa sig dock inte kunna utveckla på vilket sätt hennes klient är ett offer, men hon menade att han är ”en djupt olycklig människa”.
Hon var också kritisk till att mannen åtalas för grov våldtäkt.
Rättegången inleds i Stockholm den 25 januari.

Dagens fråga

MFF har inte börjat säsongen som laget hoppats. Tror du fortfarande på guld?

  • Ja, självklart! (44%, 319 Röster)
  • Nej, knappast! (31%, 219 Röster)
  • Jag har aldrig trott på guld. (25%, 179 Röster)

Antal röster: 717

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×