Lundatjejen Ida Jarlskog drar in en backhand i finalen på Fair Play Stadion. Jarlskog vann både singel- och dubbelklassen i tävlingen. FOTO: SENAD HONIC

Dubbla titlar för Jarlskog

Malmö
Ida Jarlskog är tillbaka med besked efter skadeuppehållet. I Malmö tog hon andra turneringssegern inom loppet av en vecka.
– Jag spelade riktigt bra, säger 17-åringen efter finalsegern mot polskan Stefania Rogozinska Dzik i EuroElite ITF Junior Malmö Open.

Förra veckan vann Ida Jarlskog SALK:s ITF-juniorturnering i Stockholm. I går spelade hon hem tjejklassen i Fair Plays internationella juniortävling. Finalen mot Stefania Rogozinska Dzik blev en enkel resa. Jarlskog hade full kontroll på händelserna och svarade för en taktiskt perfekt genomförd match.
– Hon spelade ganska defensivt och försökte få mig att missa. Jag försökte bara hålla i bollen och vänta på rätt läge. Jag hade bestämt mig för att fullfölja och gå fram på nät när jag fick chansen och det fungerade bra i dag, säger Ida Jarlskog som vann finalen med 6–1, 6–0.
ATL-tjejen släppte inte något set i turneringen och avrundade senare en framgångsrik tävlingsdag med att spela hem dubbelklassen i par med Kajsa Stegrell.
– Riktigt skoj. Jag har ju varit skadad från och till i ett och ett halvt år. Det här var comebacken och att det gick så här bra är hur skönt som helst, säger Jarlskog.

Vad händer på tävlingsfronten framöver?
– Jag ska till Tunisien och spela två ITF-turneringar och förhoppningsvis kan jag längre fram spela någon junior-Grand Slam, men det är en bit kvar på rankingen.
Britten Joe Tyler besegrade den 14-årige kroatiske supertalangen Duje Ajdukovic i en tuff tresetare och tog hem pojkklassen i den första upplagan av EuroElite ITF Junior Malmö Open. 120 spelare från 17 nationer deltog i tävlingen som arrangerades av Fair Play TK i samarbete med Internationella Tennisförbundet och Svenska Tennisförbundet.
– Det har varit fantastiskt roligt att ha så många duktiga tennisspelare på Fair Play Stadion. Vi blev mycket glada när vi fick äran att arrangera turneringen. En tävling som den här är en perfekt möjlighet för våra egna juniorer att känna på tufft internationellt motstånd, säger Janne Immonen, klubbchef i Fair Play.
Bäst av arrangörsklubbens spelare lyckades Zacharias Rankloo Rasmusson som i par med Erik Grevelius, Lidingö TK, gick till semifinal i dubbelklassen. Paret förlorade mot britterna Jake Hersey/Louis Newman i en tuff tresetare. Will Davies/Joe Tyler vann pojkdubbelklassen som avslutade den sju dagar långa tävlingen som återkommer nästa år.
– Svenska Tennisförbundet ser gärna att vi fortsätter med tävlingen och det gör vi gärna. Det finns lite småsaker att förbättra, men i stora drag är vi supernöjda med premiärturneringen, säger Immonen.

×