Filmer projiceras i trappan upp till konferensavdelningen, kanske blir det även Edvard Persson. foto: Claes hall
Hotellet ska bli en mötesplats, brasseriet ligger i entréplanet.
Bibeln i nattduksbordet? Nämen kanske en bok om entreprenören Petter Stordalen.
Madeleine Thott kan bjuda på en storslagen utsikt på 16:e våningen.
Det är roligt att starta ett nya hotell, och jag är verkligen en stolt hotelldirektör, sa Gerth Karlsson.
Matteamet i det nystartade hotellet, Johan Wingård, food & beverage manager, Mattias Bengtsson, kökschef och Damir Causevic, restaurang manager.

Stordalens nya har slagit upp portarna

hyllie 16 våningar högt och drygt 300 rum. Petter Stordalens nya Quality Hotel View har öppnat i Hyllie.
Och därmed är också ytterligare en pusselbit i fastighetsprojektet vid stationstorget, Point Hyllie, på plats.

Det känns inte speciellt mycket hotellfoajé när man kliver in i entrén från torget. Och det är också avsikten. Den stora loungen, med en bar och brasseri, och en stor restaurang i bakgrunden, ska locka fler än bara hotellgästerna.
– Det här ska vara en mötesplats, säger hotellets vd, Gerth Karlsson.
– Här ska man kunna slinka in, äta en brunch på söndagar, ta en lunch eller besöka restaurangen på kvällstid.
Hotellet, som är Petter Stordalens femte i Malmö, har också en väl utmejslad affärsidé att skapa möten i en större mening. Quality Hotel View satsar på konferenser, i tuff konkurrens med metropoler som Stockholm och Göteborg, och inte minst Örestad på Amager.
– Vi har 21 möteslokaler med tusen konferensstolar. Och vi lockar också danska företag, vi har ett bra läge, och en tydlig prisskillnad mot det dyrare Köpenhamn. Det kan skilja 20-30 procent.
Kommunikationerna och närheten till Kastrup är annars navet i affärsstrategin, även om tågtrafiken just nu tyngs av de omtvistade id-kontrollerna på Kastrup.
– För oss är det inget bekymmer, ser man i ett långsiktigt perspektiv är det mera oroväckande.
Fast just nu gläds hotelledningen åt en flygande start. Madeleine Thott, hotellchef, pekar på att 40 procent av årets bokningsbudget redan är hemma. Över förväntan, konstaterar hon.
Precis som andra byggnader kring torget har hotellet en egen arkitektonisk profil med lite svängda former.
Interiören är dovt elegant och Gerth Karlsson pekar gärna på att man plockat upp lite av den skånska slätten med bland annat jordnära färger, och en mossgrön relief av det skånska landskapsdjuret, en kronhjort, över receptionen.
Korridorerna har dessutom dekorerats med foton i storformat med Malmömotiv. Återkopplingen till Malmö som ett attraktivt besöksmål är viktig, betonar Gerth Karlsson.
Kökschef är Mattias Bengtsson som tidigare drev krogen M på Väster, och han berättar om filosofin bakom brasseriet, Brasserie X.
– Som ett franskt brasseri, med rustika rätter, och allting hemlagat på färskvaror. Och så X:et då, står för överraskningarna, lite hemlighetsfullt.
Med 16 våningar i hjärtat av nya Hylliestadsdelen har Quality Hotel View också en slösande utsikt över den omgivande slätten och Bron.
Vill man, går det bra att hyra en svit på 16:e våningen. Ett nöje som kostar cirka 4 000- 5 000 kronor per natt.
Men Stordalens nya konferenshotell är inte det enda i Hyllie. En bit bort ligger Malmö Arena Hotel med ungefär lika många rum. Så frågan inställer sig hur stort hotellutbudet kan bli.
– Hotellmarknaden i Malmö är inget nollsummespel. Genom att öppna nya hotell tillförs också mer till marknaden. Och vi ser att hotellnätterna fortsätter att öka i Malmö. Sen är konjunktursvängningarna en annan sak, säger Gerth Karlsson.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×