Anna Lagerquist slet och krigade för sitt Lugi i onsdagens Skånederby när man mötte H65 Höör på hemmaplan. Foto: Claes Hall

Lugi starkast i Skånederbyt

Lund Lugis fina svit som obesegrade på hemmaplan håller i sig. Tack vare ett starkt försvarsarbete och en gemensam kämpainsats lyckades man stå emot ett fysiskt starkt H65 Höör. Lugi kammade hem derbysegern med 19-16 (8-7).

Redan tidigt i matchen var det tydligt var Lugis fokus låg – defensivt. H65 hade svårt att bryta igenom Lugimuren och den första halvleken blev en målfattig historia för båda lagen.
– När vi får i gång det försvaret vi får i dag då är vi jobbiga, så enkelt är det. Det är inte lätt att möta oss när vi är så kompakta, jobbiga, kaxiga och äckliga i försvaret, säger Lugitränaren Dragan Brljevic.
När första kvarten var spelad hade H65-tränaren Niklas Harris fått upp flåset ute vid sidlinjen och började elda på sina spelare. Då stod det 6-3 till hemmalaget.
– När vi hamnar i goa lägen så kliver vi inte riktigt dit, det är det här energiläget som inte riktigt är på plats, säger Harris.

Efter halvtid och 8-7 på poängtavlan gick Lugi in och bevakade sin ledning. H65 var uppe och nosade men kom aldrig i kapp, i stället drog Lugi i från.
– Vi har lite att jobba med till och från och är inne i en hektisk matchperiod och spelar vansinnigt massa matcher. Men samtidigt – är det derby ska man kunna hantera det och kliva dit.
De gånger H65 väl bröt igenom det sammansvetsade Lugiförsvaret stod man inför ytterligare en utmaning – Lugimålvakten Emma Friberg.
– I dag var hon väldigt lugn och harmonisk. När hon är sån, när hon litar på sina reflexer då är hon fantastiskt bra, säger Brljevic som även vill framhålla matchens lirare Anna Lagerquist.
Hon drog ett tungt lass såväl defensivt som offensivt.
– Hon är en landslagsspelare, tyvärr ser inte de som har hand om landslaget det. Men hon har kapaciteten.

Lagerquist själv hyllade hela laget.
– Jag är väldigt nöjd med laget och jag tycker det är kul att vi verkligen får till vårt försvarsspel, till skillnad från Sävehof borta senast. Det är främst det som gör att vi vinner. Vi spelar det försvarsspelet vi vill spela. Vi bygger upp vår trygghet bakåt och det tycker jag är tydligt denna matchen, säger Anna Lagerquist.

×